Itu: „Centrele pentru persoane vârstnice, focare de infecție cu coronavirus“ 1
#coronavirus Politic Ultima Ora

Itu: „Centrele pentru persoane vârstnice, focare de infecție cu coronavirus“

Realitatea ultimelor luni ne-a arătat că persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus. Cu atât mai mult, vârstnicii din aziluri sunt expuși infectării, având în vedere faptul că trăiesc în colectivitate, având contact cu zeci de alte persoane rezidente în cămin, plus îngrijitori, spre deosebire de cei care se află în interiorul unei familii.

Ce măsuri s-au luat de către Guvern pentru protejarea acestor persoane atât de vulnerabile? Se fac teste pentru angajații din căminele de bătrâni? Răspunsul este trist și evident: Guvernul Orban nu s-a preocupat de situația acestei categorii de persoane, iar consecințele sunt tragice. Cel mai recent caz este cel al Centrului de persoane vârstnice din localitate Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj, unde, din 56 de rezidenți 45 s-au îmbolnăvit. De asemenea, 5 angajați ai centrului au fost depistați pozitiv.

Este de la sine înțeles că infecția ajunge în aceste aziluri prin intermediul angajaților și apoi face ravagii în rândul persoanelor vârstnice, care suferă de boli cronice și sunt extrem de vulnerabile în cazul contactării noului coronavirus. Cum se respectă regulile de igienă în aceste centre? Cine verifică aceste lucruri? Cât de des sunt testați angajații? Iată câteva întrebări pentru guvernanții care sunt responsabili nu doar de protejarea vieții tinerilor și a celor activi în societate, ci și a celor ajunși la vârsta a treia, pentru că, nu-i așa?, și aceștia sunt cetățeni ai României, cu drepturi depline. Gradul de civilizație a unei societăți se măsoară după felul în care își tratează categoriile vulnerabile!

Cornel Itu – deputat PSD

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii