Dumitru Oprea bate cu pumnul în masă: „Să investigăm despăduririle ilegale, dar cu arme (l)egale!“ 1
#coronavirus Politic Ultima Ora

Dumitru Oprea bate cu pumnul în masă: „Să investigăm despăduririle ilegale, dar cu arme (l)egale!“

Deputatul Dumitru Oprea a solicitat ministrului Justiţiei informaţii privind măsurile de asigurare a personalului şi mijloacele materiale necesare în lupta cu fenomenul grav al despăduririlor ilegale.

Tăierile ilegale de arbori în România nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Inclusiv Comisia Europeană le-a inclus în procedura de infringement, din cauza modului dezastruos în care au fost administrate pădurile în ultimii ani. Direcția pentru Investigarea Infracțiunilor de Mediu (DIIM), conform Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP), ar fi nefuncțională din lipsă de procurori, fiind doar 10 la nivelul întregii țări”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Justiţiei informaţii despre numărul optim de procurori, specialişti, personal auxiliar, ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciari pentru a lupta împotriva despăduririlor ilegale din România.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii