Alertă. A doilea cutremur în România. Seismul a avut loc imediat după cel din Vrancea și a fost mult mai puternic
Alertă. A doilea cutremur în România. Seismul a avut loc imediat după cel din Vrancea și a fost mult mai puternic
Uncategorized Social Ultima Ora

Trei cutremure în România în ultimele 24 de ore

Trei cutremure s-au produs în România în ultimele 24 de ore, două dintre seisme fiind resimțite în ziua de Paște.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur s-a produs la ora 07.28 în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, având magnitudinea 2.3 pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 82 de kilometri, în apropierea oraşelor Odobeşti (44km), Oneşti (47km), Panciu (48km), Slănic-Moldova (49km) şi Târgu Ocna (49km).

Un alt seism s-a înregistrat două ore şi jumătate mai târziu, la ora 9.57, tot în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Cel de-al doilea cutremur a fost de magnitudinea 2.5 pe scara Richter şi s-a produs la adâncimea de 64de kilometri, în apropierea oraşelor Odobeşti (23km), Panciu (25km), Focşani (37km), Mărăşeşti (38km) şi Oneşti(42km).

Sâmbătă seara, un alt cutremur a avut loc, într-o zonă mai puţin activă din punct de vedere seismic. Cutremurul cu magnitudine 3,3 pe scara Richter s-a produs sâmbătă, în jurul orelor 20, în judeţul Prahova, la o adâncime de 130 de kilometri, anunță INFP. Seismul a avut loc în apropierea oraşelor Vălenii de Munte (19km), Slănic (20km), Nehoiu (26km), Întorsura Buzăului (31km) şi Plopeni (35km).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.