De unde pot primi bani ONG-urile
De unde pot primi bani ONG-urile
Uncategorized Social

De unde pot primi bani ONG-urile

De unde pot primi bani ONG-urile

De unde pot primi bani ONG-urile – ONG-urile destinate activităților tinerilor, precum și cele de interes local pot primi finanțare din Fondul destinat acestora. De acum, fondul destinat acestora va fi constituit la nivelul tututor consiliilor locale și județene.

Se vizează eliminarea discriminării dintre organizațiile de tineret care activează la nivelul municipiilor și cele din localitățile mai mici prin această măsură.

Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, a susținut propunerea în Camera Deputaților. Dezvoltarea unui fond special pentru tineri în toate localitățile, va permite creare de noi oportunități de dezvoltare personală și profesională, în opinia acestuia.

“Tinerii trebuie sprijiniți pentru a putea evolua profesional și social în România. În momentul în care noi eliminăm discrepanțele dintre mediul urban și rural, putem să vorbim despre oportunități egale de acces la educație și formare. Prin această modificare legislativă, tinerii, indiferent de mediul din care provin, vor putea beneficia de un buget prin care le sunt finanțate proiectele și activitățile educaționale. Îmi doresc ca această nouă măsură să încurajeze tinerii să se implice în luarea decizilor la toate nivelurile și în activități de voluntariat”

Actul normativ pentru completarea articolului 28 din Legea nr. 350/2006 prin care se poate constitui un Fond destinat activităților de tineret în toate localitățile din România, a fost adoptat de Camera Deputaților.

Aici puteți citi documentul:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2017/pr406_17.pdf

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.