Explozie la o grădiniță din Vaslui
Explozie la o grădiniță din Vaslui
Ultima Ora Social

Ziua Pompierilor din România va fi serbată prin manifestări în Capitală și în țară

Ziua Pompierilor din România va fi serbată prin manifestări în Capitală și în țară

Ziua Pompierilor din România va fi marcată joi printr-o serie de manifestări în Capitală dedicate salvatorilor de profesie, anunţă IGSU.

Suita activităţilor organizate în contextul acestui moment va debuta la Monumentul „Eroilor Pompieri” din Calea 13 Septembrie (în faţa hotelului Marriott), cu depuneri de coroane şi jerbe de flori în onoarea ostaşilor pompieri căzuţi la datorie, se arată într-un comunicat al IGSU.

Acest eveniment va fi urmat, în intervalul orar 10.30 – 12.00, în Piaţa Constituţiei, de o ceremonie militară, prezentarea drapelelor istorice şi uniformelor militare de tradiţie, acordarea de distincţii familiilor eroilor pompieri căzuţi la datorie, conferirea însemnelor onorifice „Pompierul de onoare al anului” şi „Salvatorul de onoare al anului” pentru obţinerea unor performanţe profesionale deosebite, servicii de excepţie şi acte de eroism în executarea misiunilor încredinţate, precum şi defilarea efectivelor de pompieri şi prezentarea tehnicii de intervenţie specifice.

Totodată, începând cu ora 20.30, publicul larg va putea asista, în Centrul Vechi al Capitalei, la retragerea cu torţe a pompierilor salvatori.

Potrivit IGSU, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă vor organiza o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor. Astfel, vor avea loc, la nivel naţional, ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri, exerciţii şi aplicaţii demonstrative, organizarea unor puncte mobile de informare preventivă, prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice, competiţii sportive, expoziţii, precum şi alte activităţi interactive pe care inspectoratele pentru situaţii de urgenţă le dedică publicului larg.

De ziua armei, în intervalul orar 9.00 – 20.00, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov îşi vor deschide porţile pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator şi să cunoască misiunile şi activităţile acestei arme.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.