Ziua Europeană a LIMBILOR. Să nu uităm de potențialul cultural al României
Ziua Europeană a Limbilor 2019, în Polonia
Ultima Ora Social

Ziua Europeană a Limbilor 2019, în Polonia

Institutul Cultural Român de la Varșovia va participa și în acest an la proiectul Ziua Europeană a Limbilor, organizat, în Polonia, în perioada 17-28 septembrie, de clusterul EUNIC Varșovia în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în Polonia.

Ziua Europeană a Limbilor este un proiect anual, adresat în egală măsură specialiștilor și publicului larg. În acest an, programul va cuprinde varii evenimente nu doar la Varșovia, ci și la Cracovia și Wrocław: concerte, cursuri de limbă, concursuri pe teme lingvistice pentru școlari, turneu de fotbal dedicat comunităților de emigranți din regiunea Sileziei Inferioare (ucraineni, vietnamezi, spanioli), prezentări despre culturile lumii, susținute de diferite instituții și organizații locale și un  joc urban lingvistic.

ICR Varșovia va participa și susține toate manifestările varșoviene de celebrare a Zilei Europene a Limbilor, punând accent pe organizarea de cursuri demonstrative de limbă, cultură și civilizație românească via Skype, organizate de clusterul EUNIC Varșovia în colaborare cu școli de pe întreg cuprinsul Poloniei.

Proiectul EUNIC Ziua Europeană a Limbilor este dedicat diversității lingvistice, promovând importanța învățării şi utilizării limbilor străine, indiferent de larga sau redusa lor circulație. Este un proiect de mare vizibilitate, care se bucură an de an de interes și de prezența unui public numeros, de toate vârstele.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.