Ziua Armatei Române celebrată prin manifestări în format restrâns. Klaus Iohannis și Florin Cîțu prezenți la eveniment 5
Social Ultima Ora

Ziua Armatei Române celebrată prin manifestări în format restrâns. Klaus Iohannis și Florin Cîțu prezenți la eveniment

Ziua Armatei României este sărbătorită, luni, printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, în principalele garnizoane din ţară şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români, informează MApN.

Luni, la ora 9,00, la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-al Doilea Război Mondial din Bucureşti este organizată o ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori.

La ora 10,00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I vor avea loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori şi o ceremonie de schimbare a gărzii, iar aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor survola zona. La eveniment participă preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Florin Cîţu.

La ora 11,00, la Sinaia, personal al MApN va participa la ceremonia de dezvelire a „Statuii Regelui Mihai I”, amplasată în apropierea primăriei. Vor fi prezenţi Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, alături de membri ai Familiei Regale. Manifestarea este organizată de Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş, împreună cu Ministerul Culturii şi Primăria Sinaia.

La ora 15,00, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român” va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Voluntarii Invictus, alergători şi ciclişti, militari şi civili, care au parcurs aproximativ 3.800 de kilometri în cadrul Ştafetei Veteranilor, vor prezenta onorul în mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

Ceremonii similare vor avea loc în cimitire şi la monumente ale ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii