Zi tristă pentru filmul românesc. A murit după o grea suferință
Ultima Ora Social

Zi tristă pentru filmul românesc. A murit după o grea suferință

Zi tristă pentru filmul românesc. A murit după o grea suferință

Cascadorul Adrian Pavlovschi a murit, joi seară.

În urmă cu câteva săptămâni, Adrian Pavlovschi a fost supus unei intervenții chirurgicale, pentru un anevrism cerebral, dar a fost operat și pentru extirparea unui plămân. La începutul lunii martie, Adrian Pavlovschi a fost externat.

Adrian Pavlovschi (61 de ani) a fost unul dintre creatorii școlii de cascadori din România și dublură a marelui Florin Piersic în peliculele cu ”Mărgelatu”.

Veteran cascador, Adrian Pavlovschi a apărut în mai toate filmele istorice românești, din anii ’70 fiind ”prezent” la toate scenele de luptă ale cinematografiei noastre, în special în peliculele regizate de Sergiu Nicolaescu, cel care l-a încurajat să facă prima echipă de cascadori profesioniști români. Pavlovschi a fost ”Mihai Viteazu” (l-a întruchipat pe marele voievod în scenele de luptă din reconstituirea Bătăliei de la Călugăreni) și dublură a marelui Florin Piersic în peliculele cu Mărgelatu’.

Din cele perste 200 de pelicule cinematografice în care și-a adus contribuția, Pavlovschi a fost Mihai Viteazul, Margelatu și s-a bătut cu Jean Claude van Damme, Steven Seagal ori Nicholas Cage, scrie evz.ro.

Zi tristă pentru filmul românesc. A murit după o grea suferință 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.