Irina Begu cea mai bine clasată româncă
Irina Begu cea mai bine clasată româncă
Ultima Ora Sport

Zi mare pentru Irina Begu. S-a calificat în semifinalele turneului ITF Szekesfehervar

Irina Begu (115 WTA) s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului ITF Szekesfehervar. A trecut în două seturi, la capătul unui meci de o oră și 25 de minute, de Rebecca Sramkova (Slovacia; 173 WTA), favorită cu numărul 8 la turneul din Ungaria. Scorul a fost 6-1; 6-3.

Begu a început foarte bine primul set, pe care l-a controlat de o manieră clară. Practic, românca a câștigat toate game-urile de pe serviciul adversarei, cedând unul singur, la scorul de 3-0. Actul secund a avut aproximativ aceeași desfășurare, Irina Begu pierzând un singur joc. I-a lăsat adversarei trei game-uri, unul pe serviciul propriu, la scorul de 5-1 și s-a calificat în penultimul act al turneului din Ungaria. În semifinale, Begu ar putea da peste o sportivă din România, Nicoleta Dascălu (391 WTA). Aceasta din urmă o înfruntă, tot vineri, pe Katarzyna Kawa (Polonia; 126 WTA).

România mai are o reprezentantă în sferturi, pe Irina Bara (188 WTA), care o va înfrunta pe Danka Kovinic (Muntenegru; 105 WTA), principala favorită a turneului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.