Halucinant: Rovana Plumb spune că în România salariile sunt mai mari decât în Germania
Rovana Plumb
Ultima Ora Social

ZI IMPORTANTĂ pentru elevi. Rovana Plumb va da verdictul cu privire la testele grilă din evaluări

ZI IMPORTANTĂ pentru elevi. Rovana Plumb va da verdictul cu privire la testele grilă din evaluări

Controversatul subiect al testelor grilă de la Bacalaureat și Evaluarea Națională a fost discutat intens în ultima perioadă. Ministrul interimar al educației, Rovana Plumb, a declarat că se va lua o decizie cu privire la acest lucru, chemând la discuții reprezentanți ai profesorilor, elevilor și părinților.

Soarta testelor grilă de la Bacalaureat și Evaluarea Națională va fi decisă astăzi. Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a chemat la discuții reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019: Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Bacalaureat.

Este o premieră ca ministerul să organizeze dezbaterea publică abia după ce mai întâi a luat o decizie, pe ascuns. Subiectul a explodat, însă, în media, cu atât mai mult cu cât Ministerul Educației plănuia să introducă aceste teste grilă chiar la examenele de anul ăsta, până la care mai sunt 7 luni.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației spune că întâlnirea dintre ministrul interimar Rovana Plumb și reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor “are ca obiect găsirea celor mai bune soluții, astfel încât noile tipuri de subiecte să ofere o evaluare obiectivă a cunoștințelor candidaților, în concordanță cu programa școlară și cu prevederile legale în vigoare”.

“În procesul de elaborare a modelelor de subiecte pentru examenele din anul 2019 va ține cont și de opiniile rezultate în urma acestei consultări. Ulterior, noile modele de subiecte vor fi postate pe site-ul subiecte.edu.ro”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Amintim că Ministerul Educației a modificat fără niciun anunț prealabil tipul de subiecte pe care le vor da anul acesta elevii la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Concret, subiectele de la BAC și Evaluarea Națională vor avea 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță.

După ce informația a apărut în presă, iar modificarea a fost criticată de foarte mulți profesori și de asociațiile de elevi, Ministerul Educației a făcut publice, miercuri, modelele de teste grilă pe care le-a pregătit pentru examenele de anul acesta.

În aceeași seară, Rovana Plumb a decis să retragă de pe site-ul edu.ro modelele de subiecte de examen. ”După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii”, a declarat pentru Europafm.ro ministrul interimar al Educației.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.