Secretarul General NATO
Secretarul General NATO
Exclusiv Externe Ultima Ora

Zelenski și șeful NATO, discuții despre un nou ajutor acordat Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au purtat o convorbire telefonică, marţi, cu privire sprijinul militar suplimentar pe care alianţa îl va oferi Kievului.

”Am purtat o convorbire benefică cu preşedintele privind priorităţile pentru sprijinul militar.

Este vital ca NATO şi Aliaţii să ofere şi mai multă asistenţă Ucrainei, şi mai repede”, a scris Jens Stoltenberg pe Twitter, marţi.

Zelenski și șeful NATO, discuții despre un nou ajutor acordat Ucrainei 3

Preşedinţia ucraineană a reiterat declaraţiile lui Stoltenberg, cerând aliaţilor Ucrainei să trimită sprijin militar într-un ritm mai rapid.

”Preşedintele Ucrainei l-a informat separat pe Jens Stoltenberg despre situaţia de pe câmpul de luptă şi despre necesitatea ca Ucraina să primească rapid mai multe arme grele de la statele membre NATO pentru a respinge cu succes atacurile ruseşti şi a trece la o nouă contraofensivă”, a afirmat liderul ucrainean, marţi, într-un comunicat.

”În plus, Volodimir Zelenski a subliniat importanţa primirii de asistenţă militară neletală din partea Alianţei cât mai curând posibil, în cadrul pachetului cuprinzător aprobat la Summitul NATO de la Madrid”, se mai arată în comunicat.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.