Zeci de morți și răniți în Italia după ce un tren a deraiat
Zeci de morți și răniți în Italia după ce un tren a deraiat
Ultima Ora Social

Update:Reacția MAE și a Consulatului de la Milano.Zeci de morți și răniți în Italia după ce un tren a deraiat

Update:Reacția MAE și Consulatului de la Milano.Zeci de morți și răniți în Italia după ce un tren a deraiat

După ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora mai mulţi români s-ar regăsi între cei peste 100 de răniţi, Ministerul Afacerilor Externe face verificări în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.:”Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018.”

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident.

Un tren regional a deraiat joi dimineață în apropiere de Milano, eveniment soldat cu două persoane moarte, 110 răniți, dintre care 10 sunt în stare gravă. Printre victime este foarte posibil să fie și români.

Unii din pasageri erau și români, dar u se știe în acest moment dacă ei se numără și printre răniți.

Deraierea a avut loc din motive deocamdată necunoscute în apropierea marii metropole din nordul Italiei, acccident soldat cu morți și răniți, a declarat Cristina Corbetta de la serviciile de urgenţă din Milano, pentru Sky TG24.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.