Circulație oprită pe Transalpina din cauza viscolului puternic
Circulație oprită pe Transalpina din cauza viscolului puternic
Ultima Ora Social

Zăpadă de trei metri pe Transalpina în luna mai

Pe Transalpina s-a adunat un ”gard” de zăpadă înalt de 3 metri. Deși ne aflăm în luna mai, am fost surprinși cu o vreme surprinzătoare pină de fenomene meteo periculoase. Dacă în unele regiuni a plouat cu găleata, altele au fost acoperite de grindină, Transalpina a fost acoperită de zăpadă.

Zăpadă de trei metri pe Transalpina în luna mai

În acest moment, deszăpezirea celui mai înalt drum din țara noastră a fost reluată de către drumari, iar utilajele înaintează cu greu în acea zonă din cauza vremii neprielnice și a omătului care ajunge pe alocuri și la 4 metri. De menționat este că șoseaua nu va fi deschisă până nu vor fi îndepărtate și rocile de mari dimensiuni căzute de pe versanți, ce au fost aduse de torenți. În prezent, utilajele lucrează de zor la deszăpezirea șoselei și doar 7 kilometri de drum de la ieșirea din stațiunea Rânca au fost curățați până acum.

Misiunea autorităților este destul de dificilă, dat fiind faptul că vremea este în continuare nefavorabilă, fiind lapoviță, însoțită de vânt puternic și tăios, iar pe asfalt un strat gros de gheață. „Pe asfalt, sub zăpadă, este un strat gros de gheață și asta face ca intervenția să se desfășoare mai greu. Sunt utilaje care împrăștie și material antiderapant. Există riscul să ne oprim dacă vor fi din nou ninsori. Mai sus, a fost lapoviță, avem un cod galben de ninsori pentru zona montană și, dacă va îngheța, ne vom retrage pentru că am pune viețile deservenților în pericol. Sunt zone unde, odată cu topirea zăpezii și a ploilor, au căzut de pe versanți pietre și grohotiș. Urmează să fie îndepărtate. Stratul de zăpadă atinge, în unele zone, 3-4 metri”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.