Simona Halep vrea să obţină la Madrid al treilea titlu
Ultima Ora Sport

Șoc! Simona Halep nu mai poate juca: “E aceeași de 10 ani! Aceeași vertebră”

Simona Halep a avut mari probleme fizice în luna septembrie în turneele de la Wuhan și Beijing. Campioana noastră a fost chinuită de problemele la spate, care au forțat-o anul trecut să își încheie mai repede sezonul. Fostul antrenor al Simonei, Firicel Tomai, a dat un interviu exclusiv pentru FANATIK în care a vorbit și despre problemele fizice ale campioanei noastre.

Tomai a declarat că Simona Halep are aceleași probleme cu spatele ca și în perioada junioratului, care au revenit anul trecut: “În cazul în care Simona este ok fizic, ceea ce va fi dificil pentru că e sâcâită de problema cu spatele, poate să facă în continuare performanţe mari. Dar ea are o problemă importantă şi este din 2008. Este aceeaşi problemă la spate, la aceeaşi vertebră, tot.

Atunci, domul doctor Irimia a tratat-o şi 10 ani nu a avut nicio durere. În 2008 avea amorţeli, dureri la picior, nu mai putea să joace. 10 ani a făcut sport la greu, nu a avut nicio problemă şi a apărut anul trecut. Şi la 20 şi ceva de ani spre 30, te sâcâie această chestie. Poţi să fii în pragul unui rezultat bun şi spatele se blochează. În loc să câştigi un Grand Slam sau să fii locul 1, te opreşti în semifinale”, a spus Tomai pentru FANATIK.

Fostul antrenor știe și ce a declanșat problemele la spate cu care se confruntă și acum fostul lider mondial: “Din cauza bustului mare și al unor lovituri, i-am și arătat. Avea o rotație foarte mare la dreaptă și forțat foarte mult vertebra respectivă” 

Simona Halep și-a anunțat prezența la încă două turnee din acest an: Kremlin Cup și Turneul Campioanelor de la Shenzen. Rămâne de văzut dacă sportiva din România va putea participa la turneul din Rusia, în condițiile în care are nevoie de timp pentru a se recupera după accidentare, obiectivul din final de sezon fiind o prestație cât mai bună la Turneul Campioanelor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.