Simona Halepa dezvăluit înainte de alegeri adevărul dureros din România.”Sper să fie mai bine”
Ultima Ora Sport

Lovitură pentru Simona Halep. Pe ce loc a coborât în clasamentul WTA

Simona Halep a primit o veste proastă după ce a anunțat că se retrage de la Kremlin Cup, din cauza problemelor la spate. Campioana de la Wimbledon a coborât o poziție în clasamentul WTA și a ajuns pe locul 6. Locul ei a fost luat de sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu.

Simona Halep părea că va termina în forță anul 2019, după ce a reșuit să își treacă în palmares trofeul de la Wimbledon. Din nefericire, sportiva din Constanța s-a accidentat la spate, a fost nevoită să abandoneze la Wuhan Open, a fost eliminată repede de la China Open și ulterior a anunțat că nu va participa la Kremlin Cup, turneu desfășurat în perioada 14-20 octombrie.

WTA a actualizat clasamentul mondial, luni, iar Simona Halep ocupă locul 6, cu 4.962 de puncte. Pe locul 5 a urcat Bianca Andreescu (5.041 de puncte), pe 4 se află Elina Svitolina (5.525 de puncte), iar pe 3 a urcat Naomi Osaka (5.621 de puncte). Karolina Pliskova e pe locul 2, cu 6.15 puncte, în timp ce prima poziție este ocupată de Ashleigh Barty (7.096 de puncte).

În ierarhia WTA Race, care stabilește cine sunt sportivele care participă la Turneul Campioanelor, Simona Halep a coborât de pe locul 3 pe 4. Constănțeanca și-a asigurat deja prezența la această competiție, alături de Bianca Andreescu. Chiar dacă va reuși să cucerească acest trofeu, Simona nu va putea urca până pe locul 1 în ierarhia WTA. Tocmai de aceea a anunțat că și-a fixat alte obiective pentru următoarea perioadă.

„În acest moment pentru mine nu este cel mai important lucru să ocup primul loc în clasament. Am terminat de două ori la rând anul pe primul loc, iar acum obiectivul este să câștig Grand Slam-uri și alte turnee. Să câștig trofee”, a declarat Simona Halep. Campioana de la Wimbledon a câștigat din tenis peste 33 de milioane de dolari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.