1.000.000 de semnături împotriva suspendării Parlamentului 1
Ultima Ora Externe

1.000.000 de semnături împotriva suspendării Parlamentului

O petiţie contra supendării Parlamentului, măsură decisă miercuri de premierul britanic Boris Johnson, a depăşit un milion de semnături ale cetățenilor îngrijorați. În paralel, mai multe proteste au avut loc la Londra și în alte orașe, în vreme ce parlamentarii, în special cei ai opoziției, au criticat dur mișcarea, scrie realitatea.net. 

O petiţie contra deciziei premierului britanic, Boris Johnson, de a suspenda Parlamentul până la 14 octombrie, cu aproape două săptămâni înainte de data Brexitului, a depăşit miercuri seară un milion de semnături, potrivit site-ului oficial unde sunt adunate, notează AFP, citată de Agerpres.

Această petiţie cere ca „Parlamentul să nu fie nici suspendat, nici dizolvat cel puţin până când” Brexitul va fi amânat sau anulat.

Mii de oameni au protestat în fața parlamentului față de mișcarea lui Johnson. Manifestații mai mici au avut loc și în alte orașe britanice.

Suspendarea Parlamentului britanic până la 14 octombrie, anunţată de premierul Boris Johnson, este un ”scandal constituţional”, a declarat miercuri preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.