Adolescent mort după ce un copac a căzut peste mașină
Adolescent mort după ce un copac a căzut peste mașină
Social Ultima Ora

Vremea rea a făcut prăpăd la Arad. Vijelia a rupt copaci și a desprins acoperișuri. A fost COD GALBEN, valabilă în perioada 04.02.2023, ora 11:00 – 05.02.2023 ora 06:00

Vremea rea a făcut prăpăd la Arad. Copaci rupți și acoperișuri smulse de pe case.

Pompierii militari arădeni intervin, sâmbătă, în municipiul Arad şi în judeţ, unde vijelia a rupt copaci şi a provocat desprinderea unor elemente de construcţie de pe mai multe clădiri, conform ISU Arad.

În contextul avertizării cod galben de viscol şi ninsori, pompierii au cele mai multe intervenţii în municipiul Arad, la copaci rupţi, cum ar fi pe străzile Barbu Lăutaru, Nicolae Alexici sau Şcoalei.

De asemenea, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, au loc intervenţii pentru îndepărtarea unor „elemente de construcţie cu pericol de cădere”, pe străzile Mărăşeşti, Calea Aurel Vlaicu, Banu Mărăcine, Nicolae Grigorescu, Piaţa Sporturilor şi bulevardul Revoluţiei.În judeţ, pompierii militari au acţionat pe şosele din zona Sebiş şi între localităţile Mădrigeşti şi Juliţa, unde vântul a rupt copaci.

 Vremea rea a rupt copaci și a desprins acoperișuri
Vremea rea a rupt copaci și a desprins acoperișuri

”Mereu la datorie!

Pompierii arădeni au intervenit în cursul acestei dimineți pentru înlăturarea efectelor negative generate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Deoarece la nivelul județului Arad a fost emisă o atenționare meteorologică COD GALBEN, valabilă în perioada 04.02.2023, ora 11:00 – 05.02.2023 ora 06:00, când se vor semnala intensificări ale vântului și perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori, determinând apariția viscolului, pompierii militari arădeni vă recomandă:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.