Studiu. Doar 40% dintre români au folosit voucherele de vacanță oferite de stat
Atac din PSD la adresa USR. ”Promite românilor tăierea voucherelor de vacanță”
Ultima Ora Social

Voucherele de vacanță DISTRIBUITE CENTRALIZAT. ”Sunt necesare măsuri de corecție”

Voucherele de vacanță DISTRIBUITE CENTRALIZAT. ”Sunt necesare măsuri de corecție”

Deputatul ALDE Daniel Olteanu propune distribuirea centralizată a voucherelor de vacanță, din fonduri publice, și salariaților din sectorul privat

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, propune ministrului Turismului, Bogdan Trif, să aibă în vedere o soluție de acordare graduală a voucherelor de vacanță, în mod echitabil, atât salariaților din mediul bugetar, cât și celor din mediul privat, până la un anumit plafon al venitului. Olteanu susține că sunt necesare măsuri de corecție a normelor metodologice privind acordarea acestor tichete, în condițiile în care situația actuală face ca un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, să contribuie prin taxele și impozitele sale la acordarea unui voucher de vacanță pentru un bugetar cu venit lunar de 10-20.000 lei.

Deputatul ALDE consideră că, în acest fel, s-ar putea corecta ″o nedreptate″, pentru că sprijinirea sectorului turistic autohton, prin bugetul public, trebuie să aibă drept co-beneficiari toți românii, nu doar unii bugetari, de exemplu cei cu venituri mari și foarte mari. În cadrul unei declarații în plenul Camerei Deputaților, Daniel Olteanu a indicat soluția unei centralizări la nivelul Ministerului Turismului cu privire la acordarea voucherelor de vacanță, astfel încȃt Guvernul să-și asume responsabilitatea, în mod echitabil, față de toți cetățenii. Tichetele de vacanță, subliniază deputatul ALDE, trebuie să determine creșterea coeziunii în societate și să asigure o deschidere a României turistice față de fiecare salariat român, indiferent de locul său de muncă.

«Apreciez inițiativa acordării voucherelor de vacanță, care reprezintă un stimulent consistent pentru consolidarea industriei naționale a turismului, conform actorilor din acest sector.

„Sprijin al sectorului turistic”, „o gură de oxigen pentru turismul românesc” sau „sprijin absolut esenţial pentru industria turismului românesc” – sunt doar câteva din declarațiile oficiale, și am citat aici din domnul ministru Bogdan Trif și din doamna Corina Martin, președinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România. Marele câștig, pe lângă cel al antreprenorilor din domeniu, îl reprezintă apropierea românilor din nou de propria lor țară, de frumusețile și de opțiunile de relaxare pe care România le oferă.

Există ministere cu bugete generoase, care și-au permis acordarea voucherelor, și există administrații locale care nu și-au permis acest lucru. A beneficia de voucher de vacanță un bugetar cu un venit de 10-20.000 lei și a nu beneficia un bugetar sau un angajat în mediul privat cu salariu minim pe economie este profund nedrept. Această abordare vine în contradicție chiar cu ideile de bază ale programului: sprijinirea sectorului turistic național și deschiderea României către toți românii!», a declarat Daniel Olteanu, care a menționat că Guvernul trebuie să facă dovada responsabilității pe care o are față de toți cetățenii, prin acordarea tichetelor de vacanță în mod echitabil, indiferent de locul de muncă.

«Vă rog, domnule ministru Bogdan Trif, să aveți în vedere o soluție de centralizare la nivel de Guvern a acordării acestor vouchere, iar acordarea să se facă gradual, în mod echitabil, atât salariaților din mediul bugetar, cât și celor din mediul privat, până la un anumit plafon al venitului.

Sprijinirea sectorului turistic autohton, dacă e ancorată în bugetul public, trebuie să aibă drept cobeneficiari toți românii, nu doar unii bugetari, de exemplu cei cu venituri mari și foarte mari.

Suntem, în prezent, în situația ca un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, să contribuie prin taxele și impozitele sale la acordarea unui voucher de vacanță pentru un bugetar cu venit lunar de 10-20.000 lei, iar asta reprezintă, în opinia mea, o nedreptate.

Acordarea centralizată a voucherelor de vacanță atât bugetarilor din instituțiile care nu au avut resurse pentru această facilitate, cât și angajaților din mediul privat, este o dovadă de responsabilitate guvernamentală față de toți românii, un model de creștere a coeziunii în societate, o deschidere a României turistice față de fiecare salariat român, indiferent de locul său de muncă», a susținut Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputaților.

În plus, deputatul Daniel Olteanu i-a transmis ministrului Turismului, Bogdan Trif, o interpelare pe aceeași temă, în care i-a solicitat date referitoare la veniturile salariaților din sectorul public care au beneficat și care nu au beneficiat de vouchere de vacanță, precum și inventarul instituțiilor bugetare care au acordat și care nu au acordat tichete de vacanță.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii