Cod portocaliu de caniculă
Cod portocaliu de caniculă
Ultima Ora Social

Vom avea un septembrie de foc! Temperaturile vor oscila între 30 și 35 de grade Celsius

Vara s-ar putea prelungi, se arată în prognoza meteo pentru septembrie și octombrie. 2019 se numără printer cei mai călduroși ani din 1880 încoace.

Prima luna de toamna, care începe mâine din punct de vedere calendaristic, se anunță extrem de călduroasă, dar și cu multe furtuni de vara.

Prognoza meteo pentru septembrie și octombrie: noi formațiuni ciclonice și temperaturi de vara în România

În luna septembrie se vor depăși 30 de grade aproape în toate zilele acestei luni, avertizează meteorologii de la ANM. Cantitatea de precipitații va fi deficitară în prima luna de toamna, susține Floriana Georgescu, meteorolog ANM. Și în luna octombrie se vor înregistra temperaturi medii peste cele normale acestei luni.

Meteorologul trage un semnal de alarmă având în vederea menținerea temperaturilor ridicate a apelor pe continent. Vor avea loc noi formațiuni ciclonice, în special în zona Marii Mediterane. Furtunile cu aspect tornadic pot apărea mai ales în luna septembrie, în Lunca Dunării, Câmpia de Vest sau în Bărăgan.

Furtuni de vara în plină toamna și căderi de grindină – din surprizele meteorologice pentru următoarele două luni„Este adevărat. Apă Marii Mediterane, Negre, Oceanul Atlantic – mai ridicată decât normal.  Vor fi formațiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vara. Ploaie cu caracter torențial. Ploi scurte. Căderi de grindină”, avertizează meteorologul Floriana Georgescu, conform site-ului știrileprotv.ro.

Meteorologii de la ANM și cei din Europa susțin că anul 2019 se numără printre cei mai călduroși ani de când se fac măsurători meteo, adică din 1880 încoace. Vremea va fi așadar, una extrem de călduroasă în septembrie, cu temperaturi care vor oscila între 30 și 35 de grade Celsius. Această încălzire vine pe fondul schimbării climatice, cauzată de poluarea excesivă la care este supusă planetă noastră.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.