Violențe la Ierusalim! Mai mult de 160 de oameni, răniţi în ciocnirile de vineri noapte! Poliția a tras cu gloanțe de cauciuc 1
Externe Ultima Ora

Violențe la Ierusalim! Mai mult de 160 de oameni, răniţi în ciocnirile de vineri noapte! Poliția a tras cu gloanțe de cauciuc

Mai mult de 160 de palestinieni şi şase poliţişti israelieni au fost răniţi în ciocniri care au avut loc în Ierusalim, în ultima vineri din luna Ramadanului, au informat medicii palestinieni şi poliţia israeliană, relatează BBC.

Cei mai mulţi au fost răniţi la moscheea Al-Aqsa, unde poliţia israeliană a tras cu gloanţe din cauciuc şi grenade cu gaze lacrimogene, în timp ce palestinienii au arunca cu pietre şi sticle.

Tensiunile au crescut din cauza unei posibile evacuări a palestinienilor de pe teritoriul revendicat de evrei.

Poliţia israeliană a transmis că a fost nevoită să folosească forţa pentru a „restabili ordinea” după ce mii de credincioşi s-au revoltat după rugăciunile de seară.

Un oficial al moscheii a făcut apel la calm prin megafonul Al-Aqsa. „Poliţia trebuie să înceteze imediat să mai lanseze grenade paralizante spre credincioşi, iar tinerii trebuie să se calmeze şi să facă linişte”, citează Reuters.

Serviciul medical palestinian de urgenţă Semiluna Roşie a spus că 88 dintre palestinienii răniţi au fost duşi la spital după ce au fost loviţi de gloanţe din metal căptuşite cu cauciuc. Poliţia israeliană a spus că şase ofiţeri au necesitat tratament medical.

Comunitatea internaţională a făcut de asemenea apel la calm, vineri, când furia oamenilor a crescut în urma ameninţărilor cu evacuarea a familiilor palestinieni din districtul Shaikh Jarrah din estul Ierusalimului.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.