PROIECT URIAȘ PENTRU ORAȘUL BACĂU - REZERVĂ DE APĂ POTABILĂ. INVESTIȚIE DE 5 MILIOANE DE EURO
Județul și municipiul Bacău în ochii PSD – un imens șantier de dezvoltare
Ultima Ora Social

Viitor promițător pentru un oraș din România. ”Bacăul se dezvoltă pe zi ce trece”

Viitor promițător pentru un oraș din România. ”Bacăul se dezvoltă pe zi ce trece”

           ”Infastructura reprezintă cheia dezvoltării unui oraș. E cea care oferă un transport mai rapid, poluare mai puțină, locuri de muncă, dar și atragerea turiștilor și a investițiilor. E una din componentele esențiale, în care e nevoie vitală de investiții pe termen lung. Pentru că beneficiile sunt nenumărate.

Și pentru că reprezint județul Bacău, vreau să prezint un proiect de infrastructură care vizează acest oraș. Un proiect mult așteptat de cetățeni și care va aduce ordine în trafic, dar va schimba și fața orașului. Mă refer la lucrările care vor avea loc în Parcul Catedralei din Bacău. Acolo vor fi amenajate o parcare și o zonă de recreere.

Zona ce urmează să fie amenajată este delimitată de străzile Bulevardul Unirii, strada George Bacovia şi strada Lucreţiu Pătrăşcanu. Acolo, vor fi construite peste o sută de locuri de parcare, iar accesul autoturismelor în incintă se va realiza din strada Lucreţiu Pătrăşcanu. O parcare ce cu siguranță va duce la fluidizarea traficului.

Pe lâng această parcare, va fi amenajată o zonă centrală de relaxare şi alei care vor lega diferitele zone ale parcului. Spaţiile verzi vor fi amenajate cu gazon, plante floricole perene, arbusti şi răşinoase de talie medie. În plus, vor fi realizate platforme prevăzute cu rampe de acces.

Trotuarele vor arăta și ele bine. Vor fi amenajate din pavele de beton vibropresat montate pe un pat de nisip, iar în lateral vor fi montate elemente de mobilier urban, precum bănci sau coşuri menajere.

Valoarea totală a proiectului este de 1.033.571,60 de lei făra TVA. Iar în această sumă sunt incluse proiectarea şi execuţia lucrărilor. Contractul a fost deja încheiat cu Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău, iar durata acestuia este de 6 luni.

La finalul lucrărilor, Parcul Catedralei va deveni o zonă de promenadă şi de recreere pentru băcăuani. Zona va arăta mult mai bine, cu mai mult aer curat și spațiu verde, de care se vor bucura pietonii. Iar șoferii vor fi și ei mulțumiți de eficiența proiectului. Un proiect care arată clar că Bacăul se dezvoltă și progresează pe zi ce trece.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Hărătău Elena.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.