Ultima Ora Externe

Video. Un hotel în construcție s-a prăbușit peste un mare bulevard: un mort, doi dispăruți

O persoană a murit, două sunt date dispărute și alte 18 au fost transportate la spital, după ce o parte dintr-un hotel aflat în construcţie în centrul istoric al oraşului american New Orleans s-a prăbuşit sâmbătă, sub privirile îngrozite ale călătorilor din tramvaiele și mașinile ce treceau pe bulevardul pe care se afla clădirea.

Hotelul este situat la intrarea în „French Quarter”, cartier turistic foarte vizitat în centrul oraşului New Orleans.

Mai mulți muncitori constructori au rămași prinși sub dărâmături și se auzeau strigând și cerând ajutor. Echipele de salvare încercau să ajungă la ei făcându-și drum printre nori de praf.

Hotelul a început să aibă niște vibrații în jurul orei 9:00 dimineața, a relatat presa locală. Câteva secunde mai târziu, constructorii care se aflau înăuntru au văzut prăbușindu-se etaj peste etaj, ca la un joc domino pe verticală.  Însă pericolul cel mai mare a fost în momentul în care întreg peretele exterior a cedat și s-a prăbușit peste bulevard.

O înregistrare video a surprins momentul de groază.

În plus, o macaraua de 82 de metri a rămas suspendată într-o poziție instabilă, existând pericolul să se prăbușească la rândul ei.

O altă înregistrare al momentului prăbușirii a fost făcută chiar de la bordul unui tramvai care trecea prin zonă. Atenție, sunt imagini cu impact emoțional:

Clădirile din apropiere au fost evacuate.

Hotelul Hard Rock se afla la intersecția dintre străzile Rampart și Canal, acesta din urmă fiind un bulevard larg, cu multe restaurante, hoteluri și magazine. Are șase benzi rutiere despărțite la mijloc de un spațiu pe care circulă tramvaie. De la acest bulevard începe cartierul financiar al orașului.

Deocamdată nu se știe care este cauza acestui grav incident.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii