Ultima oră. Probleme pentru Sorina Pintea. Cadrele medicale au ieșit la protest
Ultima Ora Social

VIDEO. ULUITOR. Asistenta de la Spitalul Universitar care a participat la PROTEST a fost CONCEDIATĂ

VIDEO. ULUITOR. Asistenta de la Spitalul Universitar care a participat la PROTEST a fost CONCEDIATĂ
Statul te dă afară dacă vorbești. Spitalul Universitar a concediat-o pe asistenta protestatară

Singuri au pornit în această aventură a demascării mizeriei din Spitalul Universitar, siguri i-am găsit și azi în fața spitalului decontând curajul nebunesc de a intra în greva foamei și de a o sfida pe Adriana Nica, manager SUUB și amantă a șpăgarului zaharist Sorin Oprescu.

Asistenții Daniel Simion și Mariana Luceanu părea însă împăcați cu acest „pas de deux” revoluționar, apărându-și convingător colegii pentru absența totală din povestea tot mai dramatică pentru ei, din acel august în care au ținut post negru pentru detoxifierea sistemului medical.

Dacă pe Daniel, cei mai mulți dintre medicii de la Ortopedie, secția unde lucrează, nu vor să-l mai primească în blocul operator, Mariana Luceanu este, din data de 12.10.2018, șomeră, conducerea SUUB hotărând s-o sancționeze astfel pentru patru absențe nemotivate de la locul de muncă. Absențe săvârșite, de altfel, cât s-a aflat în greva foamei și pentru care a înaintat conducerii, la vremea respectivă, o cerere de concediu de odihnă.

Comisia de disciplină a spitalului, întrunită la o lună de la protest, a considerat însă că SUUB nu-și poate permite asemenea derapaje. Poți să te faci vinovat de malpraxis, să iei șpăgi cu sacul, să condiționezi actul medical, poți să nu ai bandaje, medicamente sau dezinfectanți, să trimiți bolnavii să se alineze la farmacia spitalului după cele necesare sau chiar să transformi ditamai SUUB-ul în cuibușor de nebunii și combinații oprescian, dar este inadmisibil să faci greva foamei și să demaști infernul în care lucrezi.

Incompetența manageriței și amantei celui care a dat capitalei un stadion de două ori mai scump decât făcea nu a fost sancționată în niciun fel. Ba, pe surse, au apărut și informații că doamna Nica ar încasa chiar trei salarii de la SUUB: manager, șef lucrări la Facultate și medic pe secția ATI (în jur de 17000 pe lună în total).

Așadar, în vreme ce unii stau nemâncați 17 zile pentru un sistem medical civilizat, alții, mufați la același sistem, nu se satură nici mâncând cu zece guri.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.