Lovitură cruntă pentru președintele SUA, Joe Biden
Lovitură cruntă pentru președintele SUA, Joe Biden
Externe Social Ultima Ora

VIDEO SUA: Preşedintele Biden susține căsătoria între persoanele de acelaşi sex

Președintele SUA Joe Biden protejează căsătoria între persoanele de același sex.

Preşedintele Joe Biden, un vechi susţinător al căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, a semnat marţi la Casa Albă, în faţa a mii de invitaţi şi într-o atmosferă festivă, o lege care protejează uniunea persoanelor de acelaşi sex în Statele Unite.

Prin adoptarea acestei legi, preşedintele american a salutat „un pas crucial către egalitate, libertate şi justiţie, nu doar pentru câţiva, ci pentru toată lumea”.

A fost un moment special atât pentru Joe Biden, care în 2012 se declara public în favoarea căsătoriei pentru toţi în perioada în care era vicepreşedinte în administraţia Obama, cât şi pentru vicepreşedinta Kamala Harris şi preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, prezente la ceremonie, angajate la rândul lor de mult timp în apărarea drepturilor persoanelor aparţinând comunităţii LGBT+.

VIDEO SUA: Preşedintele Biden susține căsătoria între persoanele de acelaşi sex 3

Foto-Nancy Pelosi

Legea „este o lovitură adusă urii în toate formele ei”, a declarat preşedintele SUA.”Un lucru este când Curtea Supremă pronunţă o hotărâre şi cu totul altul atunci când aleşii poporului votează în Congres pentru a spune cu voce tare şi clar: iubirea este iubire”, a spus Biden în aclamaţiile unei mulţimi de 5.300 de persoane.

Preşedintele s-a aşezat apoi să semneze lege. În timp ce îi înmâna stiloul Kamalei Harris a început să răsune hit-ul lui Lady Gaga, „Born this way”, iar Casa Albă s-a iluminat în culorile curcubeului.

La ceremonia cu pronunţat caracter festiv şi-au făcut apariţia Cindy Lauper, care a cântat „True Colors”, şi două lesbiene, Gina şi Heidi Nortonsmith, care au depus mărturie pentru lupta de pionierat în instanţă pe care au dus-o pentru ca uniunea şi familia lor să fie recunoscute.

cindy lauper
cindy lauper

Uniunile între persoanele de acelaşi sex sunt garantate de Curtea Supremă din 2015. Însă după decizia istorică din iunie a Curţii privind avortul, mulţi americani progresişti se tem pentru viitorul acestui drept.

Legea adoptată marţi abrogă legile anterioare care defineau căsătoria ca o uniune între un bărbat şi o femeie şi interzice ofiţerilor de stare civilă, indiferent de stat, să discrimineze cuplurile „din cauza sexului, rasei, etniei sau originii acestora”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.