Se anunță ”protestul sărăciei” în Piața Victoriei, vineri, de la ora 10,00
Ultima Ora Social

Video. Mii de oameni au participat la protestul #șî eu

Mii de oameni din întreagă țară s-au aflat, vineri, alături de Ștefan Mandachi la inaugurarea „primului și singurului” metru de autostrada din Moldova.

Mandachi a fost asaltat de oameni. „Să va dea Dumnezeu sănătate” și „Avem nevoie de oameni că dvs.”, i-au transmis cei prezenți.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat violent pe Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care a lansat Protestul #șieu,”România vrea autostrăzi”. El l-a acuzat că „face circ”.

„Țipă unii acum că nu se fac autostrăzi. Niște șmecheri care, vezi Doamne, fac acum un metru de autostrada. Azi, la ora 12.30, a început lucrul la prima autostrada din Moldova.

Ei fac circ, noi facem autostrăzi, ei țipă, noi construim România. Acel om de afaceri, care a cheltuit 100.000 de euro pe acest circ, putea să-i doneze pentru o casă de copii. Totul este circ, rămâne la atitudinea noastră să spunem adevărul. Să spuneți oamenilor ce se întâmplă, altfel îi lăsăți pe acessti circari conduși de leneși, nu mai știu cum să-i spun lui Iohannis, că să nu se supere, dar și că să te superi trebuie efort…”, a declarat Dragnea.

Ștefan Mandachi a anunțat că a construit primul și singurul metru de autostrada din Moldova la 50 de metri distanță de DN 2, pe un teren agricol, între orașul Suceava și satul Cumpărătură, la kilometrul 8.

Zeci de firme, primarii, echipe sportive, personalități, sindicate, dar și persoane fizice au anunțat că participa la protestul ”România vrea autostrăzi” și întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătură, județul Suceava, primul metru de autostrada construit în Moldova.

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi l-a inițiat la începutul lunii martie, a adunat zeci de adepți din întreagă țară, nu doar din Moldova.

Firme din toate domeniile, care au mii de angajați, au anunțat că vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute întrerup activitatea.

De asemenea, s-au alăturat protestului Consiliul Județean Brașov și mai multe primarii, cele mai mari fiind cele din Iași, Brașov și Târgu Jiu.

„Trebuie să atragem atenția asupra necesității construirii de autostrăzi. Așa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importantă, Autostrada Moldova, ci toată țară are nevoie de rețea de autostrăzi, pentru că avem nevoie să ne dezvoltăm în primul rând. Ecoul nu cred că va fi de o rezonanță mare pentru că despre această necesitate se vorbește de prea multă vreme. Probabil, s-a erodat în mintea celor care trebuie să decidă acest subiect, dar, cel puțîn, vom reuși să atragem atenția Comisiei Europene că a devenit o problema națională lipsa autostrăzilor și că ar trebui să abordăm următoarea etapă de finanțare europeană într-un mod mult mai responsabil”, a spus Mihai Chirică, la Digi FM.

„Nu cerem ceva extraordinar în schimbul taxelor și impozitelor pe care le plătesc cetățenii județului și care fac din Brașov unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat. Cerem ceva normal pentru o țară europeană. Și mai presus de toate, cerem respect!”, a transmis Consiliul Județean Brașov.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației ”Dăruiește Viață” care construiește un spital la București, protestează, la ora 15.00, în față Ministerului de Finanțe.

”Avem 1 m de autostrada la Suceava și avem și SPITAL în București” a scris Carmen Uscatu pe Facebook.

În plus, s-au alăturat protestului sindicaliștii de la ROMATSA și Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS. Mai protestează față de situația jalnică a infrastrcturii din România sportivi, personalități, dar și persoane fizice.

”Cel mai lăudabil lucru pe care l-a făcut Ștefan Mandachi, tânărul al cărui manifest a devenit viral, este că a demonstrat că cele două Românii paralele nu sunt chiar atât de paralele când interese comune le leagă. Se pare că și mogulii, și oamenii de rând, și oamenii de afaceri, și jurnaliștii, și (unii) politicieni sunt de acord că România are nevoie de autostrăzi și sunt gata să oprească timpul în loc pentru a le cere autorităților să le facă!”, a scris, pe pagină oficială a protestului ”România vrea autostrăzi” o persoană fizică ce a anunțat că va întrerupe lucrul timp de cincisprezece minute.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.