VIDEO. GOOGLE a lansat GENERAȚIA  a 3-a a smartphone-urilor. Vezi cu ce NE AȘTEAPTĂ noua tehnologie
google AI
Ultima Ora Social

VIDEO. GOOGLE a lansat GENERAȚIA  a 3-a a smartphone-urilor. Vezi cu ce NE AȘTEAPTĂ noua tehnologie

VIDEO. GOOGLE a lansat GENERAȚIA  a 3-a a smartphone-urilor. Vezi cu ce NE AȘTEAPTĂ noua tehnologie

Google a lansat generația a treia a smartphone-urilor Pixel, în tentativa sa de a intra mai puternic pe segmentul hardware, dominat de companii precum Apple și Samsung. Alături de acestea, Google a mai prezentat o tabletă cu Chrome OS care se poate transforma într-un laptop de ocazie, dar și o boxă inteligentă cu ecran tactil.

Smartphone-urile Pixel vin în două versiuni: Pixel 3 și Pixel 3 XL, acesta din urmă fiind mai mare și având un ecran pe aproape toată suprafața frontală, dar și un infam ‘notch’, unde sunt cazați senzorii și camera facială.

Noile smartphone-uri păstrează tradiționalele culori în două tonuri, ca până acum, dar acestea nu mai sunt realizate din metal, ci din sticlă. Acest lucru a fost necesar pentru a include încărcarea wireless.

Pixel 3 are un ecran de 5,5 inchi cu rezoluție FHD+, iar Pixel 3 XL are 6,3 inchi și rezoluție QHD+.

Prețul de bază este de 799 de dolari pentru modelul Pixel 3 cu 64 GB de stocare și ajunge la 899 de dolari pentru cea cu 128 GB.

Pentru Pixel 3 XL prețul pornește de la 899 de dolari în versiunea cu 64 GB și ajunge la 999 de dolari în cea cu 128 GB.

Procesorul este Qualcomm Snapdragon 845, ambele modele au 4 GB de memorie RAM și o cameră de 12,2 megapixeli în spate.

‘Telefonul care răspunde singur la apel’

Google se mai laudă și cu implementarea inteligenței artificiale în cadrul acestuia. Mai exact, oficialii companiei susțin că au creat un ‘telefon care poate răspunde singur la apel’. Practic, Google a implementat în Pixel 3 softul de inteligență artificială Duplex, prezentat deja în vară. Acesta a uimit atunci asistența când a făcut singur o programare la coafor și a vorbit cu persoana de la celălelt capăt atât de bine încât nu și-a dat seama că vorbește cu un robot.

Google încearcă să își crească vânzările făcând terminalele disponibile în mai multe țări. Acum Pixel trei se va lansa concomitent în 10 țări, față de 6 acum un an.

Google a livrat 2,53 milioane de telefoane Pixel 2 și Pixel 2 XL în cele nouă luni scurse de la lansarea de anul trecut și până în iunie 2018, potrivit companiei de consultanță Strategy Analytics. Astfel, Google deține o cotă de 1% la nivel mondial. Cu un an înainte vânduse 2,4 milioane de unități în primele nouă luni.

Google a achiziționat de curând o mare parte din activitățile producătorului taiwanez de smartphone-uri HTC pentru 1,1 miliarde de dolari.

Pixel Slate, o nouă tabletă Google

Concomitent, Google a lansat și o nouă tabletă multifuncțională.

Aceasta are un ecran de 12,3 inchi ‘Molecular’, cu rezoluție 3000 x 2000 de pixeli și suport pentru stylus.

Procesorul poate fi selectat dintre Intel Core m3, i5 sau Celeron. Pentru memoria RAM sunt disponibile versiuni de 4 GB, 8 GB sau chiar 16 GB.

La stocare sunt disponibile variante între 32, 64, 128 și 256 GB. Nu dispune de 4G LTE, dar are WiFi și Bluetooth, iar ca porturi există două USB-C și un conector pentru tastatură. Bateria ar ține 10 ore, iar camere sunt de 8 megapixeli atât în față cât și în spate.

Tableta cântărește 725 de grame. Costă de la 600 de dolari în versiunea de bază până la 1.600 de dolari în cea de top.

Tastatura costă adițional 199 de dolari, iar o altă tastatură – care transformă tableta într-un adevărat laptop via Bluetooth – costă 149 de dolari. Stylus-ul costă și el 99 de dolari.

Pe lângă prețurile extreme, marea noutate o constituie faptul că sistemul de operare este Chrome OS, nu Android.

Totuși, utilizatorii pot folosi aplicațiile Android pe Chrome OS de câțiva ani deja.

Google Home Hub, acum și cu ecran

În fine, gigantul a mai anunțat și Google Home Hub, o boxă inteligentă cu ecran.

Aceasta are un ecran tactil de 7 inchi, fiind practic o tabletă cuplată cu o boxă.

Numai că nu are aplicații, fiind disponibil doar Google Assistant.

Totuși, aceasta poate controla diverse dispozitive inteligente din casă, precum sonerii sau camere de supraveghere.

Spre deosebire de Amazon Echo Show și Facebook Portal, Google Home Hub nu are o cameră pentru apeluri video. Google a luat această decizie în mod special pentru a face utilizatorii mai confortabili cu dispozitivul, pentru a nu crede cumva că Google îi ascultă.

De altfel, teorii ale conspirației vizând faptul că Facebook ascultă convorbirile telefonice ale utilizatorilor circulă de mult pe internet.

Google Home Hub suportă YouTube, dar are și integrare cu servicii precum Spotify, YouTube Music, Pandora și iHeartRadio.

Nu există nici Hulu, nici Amazon Video. Poți face Cast către dispozitiv, dar în acest moment YouTube poate face acest lucru, dar Netflix, nu.

Prețul gadgetului este de 149 de dolari. Livrările încep din 22 octombrie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.