Ultima Ora Externe

Video. Americanii au creat un nou aparat de zbor pentru armată

Inginerii americani de la Skyworks Global și Scaled Composites, specializați în crearea tehnică de luptă, au elaborat un proiect nou al aparatului de zbor VertiJet. Prototipul va fi prezentat la licitația FBL, organizată de armata Statelor Unite, scrie publiația Jane’s.

Construit pe baza altui proiect, al aparatului de mare viteză Heliplane, VertiJet deține, potrivit realizatorilor lui, o serie de avantaje comparativ cu alte dispozitive de zbor cu decolare verticală.

Astfel, VertiJet va putea fi folosit în misiuni de observare și strângere de informații, de transport și escortare a diferitelor încărcături strategice. Aparatul poate executa decolare și aterizare pe verticală, zbor în regim orizontal și staționare în aer.

VertiJet va primi un rotor, două motoare și un stabilizator de coadă. Mașina va putea dezvolta o viteză maximă de 644 kilometri pe oră, cu o autonomie de zbor de 1900 de kilometri. Aparatul poate transporta o sarină utilă de pănă la 454 de kilograme. Și, desigur, aparatul poate fi echipat cu armament.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.