ALERTĂ pentru turiștii de la munte. Riscul de producere al AVALANȘELOR se menține
Ultima Ora Social

VIDEO. ALERTĂ pentru turiștii de la munte. Riscul de producere al AVALANȘELOR se menține

ALERTĂ pentru turiștii de la munte. Riscul de producere al AVALANȘELOR se menține

Avalanșele se pot produce în majoritatea zonelor muntoase, la altitudini de peste 1.800 de metri, avertizează meteorologii. Riscul de producere al avalanșelor se menține până sâmbătă seara, deoarece zăpada este instabilă, apreciază specialiștii. 

La Bâlea Lac zăpada are aproape un metru şi jumătate, iar la Sinaia depăşeşte jumătate de metru.

În ultimele 24 ore vremea s-a încălzit uşor şi a fost în general închisă. Cerul a fost mai mult noros şi local a nins slab. Vântul a suflat slab şi moderat, cu intensificări izolate de până la 40 de kilometri pe oră în zonele mai joase, iar pe creste rafalele au depăşit 70-80 de kilometri pe oră. S-a semnalat ceaţă, asociată în zonele înalte şi cu depunere de chiciură, arată Mediafax.

Bâlea Cascadă -Bâlea Lac

Publicată de Gheorghe Dobrila pe Miercuri, 26 decembrie 2018

Favorizând producerea avalanșelor, stratul de zăpadă măsura 140 de centimetri la Bâlea-Lac, 99 de centimetri la Vârful Omu, 63 de centimetri la Vârful Călimani, 57 de centimetri la Parâng, 66 de centimetri la Sinaia, 57 de centimetri la Semenic, 49 de centimetri la Vârful Ceahlău, 50 de centimetri la Vârful Ţarcu.

De asemenea, zăpada măsura 45 de centimetri la Vârful Vlădeasa, 29 de centimetri la Predeal, 25 de centimetri la Vârful Iezer Rodnei şi 20 de centimetri la Fundata. Valorile au fost înregistrate vineri la prânz. Citește și: Imagini incredibile. Cerul s-a făcut albastru după o explozie produsă la o centrală electrică!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.