Victorie grea pentru clujeni. Rennes - CFR Cluj 0-1, în grupele Europa League 1
Ultima Ora Breaking News Sport

Victorie grea pentru clujeni. Rennes – CFR Cluj 0-1, în grupele Europa League

CFR Cluj s-a impus cu 1-0 în deplasarea cu Rennes, în etapa a treia din faza grupelor – Europa League. În urma acestui succes, campioana României a ajuns la 6 puncte în Grupa E.

CFR Cluj a avut parte de un meci foarte greu în Franța. Rennes a presat încă din primul minut, iar în două rânduri a fost aproape să deschidă scorul. În cele din urmă, cei care au punctat pe tabelă au fost ardelenii. În minutul 5, după o greșeală în apărarea gazdelor, portarul Edouard Mendy a ieșit hazardat pentru a-l bloca pe Lacina Traore, dar nu a reușit. A faultat la marginea careului și a văzut cartonașul roșu. În locul portarului francez a intrat rezerva Pepe Bonet, în vârstă de 16 ani. În urma fazei fixe rezultate, Ciprian Deac a profitat de lipsa de experiență a goalkeeper-ului și a înscris cu un șut pe jos, la colțul lung.

Ulterior, Rennes a revenit în atac și a avut șansa să egaleze până la pauză. Un fault al lui Kevin Boli în careu l-a făcut pe centralul meciului să acorde lovitură de pedeapsă, dar românii au scăpat cu fața curată. M’Baye Niang a tras pe lângă poartă. În partea secundă, CFR Cluj părea că va închide meciul, încă din start. Rennes a fost nevoită să evolueze în 8 jucători de câmp după ce Eduardo Camavinga a faultat din postura de ultim apărător, dar echipa lui Dan Petrescu a trăit cu emoții finalul de meci.

Francezii au avut de mai multe ori ocazia să egaleze, iar lucrurile s-au complicat și mai tare după eliminarea lui Mateo Susic. Atacurile lui Rennes nu au găsit ținta, iar CFR Cluj face 6 puncte într-o grupă care era considerată, după tragerea la sorți, una infernală.

În celălalt meci al Grupei E, Celtic a învins Lazio Roma cu 2-1. Golul victoriei a venit în minutul 89.

Clasamentul Grupei E:

1. Celtic – 7 puncte

2. CFR – 6 puncte

3. Lazio – 3 puncte

4. Rennes – 1 punct

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.