Piața neagră a țigaretelor a crescut în noiembrie 2018, la 15,4% din totalul consumului 
Veste mare pentru fumători. Senatul a respins noua lege a fumatului
Ultima Ora Social

Vești bune pentru fumători. Se schimbă legea care interzice FUMATUL în spațiile publice.

Vești bune pentru fumători

Vești bune pentru fumători. Se schimbă legea care interzice FUMATUL în spațiile publice.

Odată cu intrarea în vigoare a Legii privind interzicerea fumatului în toate spațiile publice, în parcuri, în apropierea locurilor de joacă pentru copii și în stațiile mijloacelor de transport în comun,fumătorii au resimțit o grea lovitură.

Dar nu numai fumătorii au fost afectați de această lege ci și industria restaurantelor, hotelurilor și industria producătoare de tutun, toate resimțind o pierdere consistentă.

Conștienți fiind că interzicerea totală a fumatului privează peste 6 milioane de români de un drept și că duce spre falimentul a sute de restaurante, baruri, cluburi și terase, aleșii s-au gândit că actul normativ trebuie drastic corectat. Astfel, la Senat se află o lege prin care se dă voie fumătorilor să își satisfacă viciul și în locurile închise,dacă acestea sunt amenajate corespunzător.

„Legea fumatului a fost modificata în Senat, acum ea este la Camera Deputatilor de aproape un an de zile. Ea trebuie introdusa pe ordinea de zi, pentru ca e camera decizională. Noi la Senat am modificat sau, cu instalatii speciale de scos fumul, de umidificare a aerului, adica special amenajate. Asa cum există si în străinatate, în aeroporturi, de exemplu, unde sunt spatii speciale, asa am modificat si noi legea.

Acum Camera să vedem daca o bagă pe ordinea de zi. Obligat trebuie să o treacă pe ordinea de zi pentru ca noi am trecut-o la Senat. Dacă o bagă pe ordinea de zi și nu o discută, atunci poate să treacă tacit cu modificările de la Senat. Dacă o modifică, ea este decizională la legea fumatului. Am modificat legea luând detalii din legislația europeană. Din punctul meu de vedere, nu-i putem neglija pe cei șase milioane de fumători”, a declarat senatorul Nicolae Moga.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.