Vești bune! Apare încă o magistrală de metrou. Când va fi dată în folosință 5
Social Ultima Ora

Vești bune! Apare încă o magistrală de metrou. Când va fi dată în folosință

Ministerul Transporturilor şi Metrorex au semnat miercuri contractul de finanţare aferent proiectului pentru Magistrala 6 de metrou către Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, a informat Metrorex. Investiţia trebuie realizată până în noiembrie 2026.

Magistrala 6 de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă – Otopeni va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii. Conform comunicatului, obiectivul contractului de finanţare îl reprezintă acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM, iar valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.333.594.004,58 de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.776.820.282 de lei.

Finanţarea nerambursabilă este de 2.360.297.239,70 de lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoare echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată. Conform contractului de finanţare, perioada de implementare a proiectului magistralei M6, 1 Mai – Aeroport Henri Coandă – Otopeni, are termen de finalizare data de 15 noiembrie 2026.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii