Veste proastă pentru bucureșteni. Metroul va circula doar dimineața 1
Ultima Ora Social

Veste proastă pentru bucureșteni. Metroul va circula doar dimineața

Compania Alstom, furnizor de servicii de întreținere, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plățile nu vor fi făcute, firma își va reduce activitatea de săptămâna viitoare, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Stanciu, directorul Alstom Transport.

Situația ar putea afecta transportul cu metroul. Metrorex nu a mai făcut plăți din octombrie anul trecut pentru serviciile de mentenanță prestate de Alstom.

Directorul spune că în cazul suspendării executării serviciilor, Alstom va executa minimul legal impus din activitate. „Metrorex va trebui să asigure o trime din serviciul public și ne va notifica ce vrea, pentru a putea asigura acest lucru. Noi s-ar putea să lucrăm mai mult sau mai puțin. Nu am ajuns acolo, încercăm să rezolvăm în mod amiabil, Metrorex încearcă să găsescă măcar o parte din bani până luni. Dacă situația va continua, vom opri din lucru”, a spus Stanciu.

Diretorul Alstom spune că firma sa a ajuns la pragul maxim de expunere, iar creditele sunt scumpe, de unde nevoia de bani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.