Anunț de ultimă oră de la FRF. Meciul România-Norvegia se va disputa pe Arena Națională
arena nationala
Ultima Ora Sport

Veste mare pentru Dinamo. Fotbaliștii vor juca meciurile viitoare pe Arena Națională

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a anunţat joi, 4 aprilie, că din sezonul viitor „câinii” vor disputa toate meciurile de pe teren propriu pe Arena Naţională, dar efortul financiar pe care trebuie să-l facă echipa din „Ştefan cel Mare” e unul foarte mare, conform mediafax.ro

Pentru a închiria Arena Naţională în vederea unui meci din Liga 1 Betano sau Cupa României, un club din România trebuie să achite circa 50.000 de euro. Costurile sunt mai mari atunci când vine vorba despre un joc din cupele europene. Pentru cele 13 jocuri din sezonul regular, costul total ar fi de circa 650.000 de euro. Dacă luăm în calcul şi o eventuală participare în playoff, respectiv Cupa României, Dinamo ar ajunge să plătească în jur de 1 milion de euro pentru închirierea Arenei Naţionale, pentru întreg sezonul 2019/2020!

Despicăm firul în patru

Din start, Dinamo ar trebui să plătească 13.000 de euro pentru închirierea integrală a stadionului. Însă e greu de crezut că va fi închiriat şi inelul al treilea, cel puţin la jocuri cu echipe din subsolul clasamentului. Există mai mulţi factori la mijloc. Dacă Dinamo va avea o campanie puternică de achiziţii în vară, iar în presezon Rednic va forma un prim 11 interesant, e posibil ca fanii să ia cu asalt Arena Naţională în sezonul următor. În speranţa câştigării unui nou titlu. La meciurile cu FCSB sau Craiova, e evident că va fi închiriat întreg stadionul.

Costurile operaţionale se ridică la suma de 10.000 de euro. În medie, pentru firma de pază se alocă circa 10.000 de euro. Costă destul de mult şi închirierea unei firme de curăţenie: 9.000 de euro. Pentru asistenţă medicală şi pompieri, „câinii” ar trebui să aloce 3.000 de euro. Şi s-ar mai adăuga şi costurile operaţionale.

Bugetul lui Dinamo din acest sezon a fost de 3 milioane de euro, conform conducătorilor din „Groapă”. Dacă bugetul va rămâne acelaşi şi pentru sezonul viitor, 2019/2020, un milion ar trebui destinat Arenei Naţionale. Mircea Rednic a lansat această ipoteză la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Concordia Chiajna: „La noi nu s-a mutat nici măcar o cărămidă, nu ştiu ce se întâmplă. Vremea e frumoasă, teren e mult în centru, nu ştiu ce interese politice sunt. Măcar să avem un stadion de 15.000 de locuri şi meciurile importante să le jucăm pe Arena Naţională. Mai mult ca sigur, vom juca toate meciurile de acasă pe Arena Naţională sezonul viitor. Am luat două loje, mai luăm 18, facem bugetul… E altceva pe Arena Naţională. Sunt sigur că suporterii vin când li se creează suporteri. Dacă avem posibilitatea şi bani, de ce nu?”

Teoretic, Dinamo ar trebui să iasă pe zero dacă ar strânge în medie 10.000 de spectatori la fiecare meci. La 15.000 de suporteri prezenţi pe stadion, „câinii” ar încasa în jur de 60.000 de euro. Desigur, în playoff există şansa ca toate jocurile să se dispute cu casa închisă. La fel şi în sezonul regular, la meciurile cu FCSB, Craiova sau CFR Cluj.

În acest sezon, Dinamo se află pe locul 5 în topul spectatorilor. Conform www.lpf2.ro, „câinii” au strâns în medie 3228 de spectatori la fiecare meci. Adică 21% din capacitatea vechiului stadion. Craiova conduce detaşat în acest clasament, având o medie de 14.436 de spectatori la fiecare meci. FCSB se află pe locul secund, cu o medie de 7656 de spectatori. CFR Cluj completează podiumul, cu o medie de 3767 de susţinători.

Ultima partidă jucată de Dinamo pe Arena Naţională s-a înregistrat în acest sezon, în derby-ul cu FCSB, încheiat 1-1, în noiembrie 2018.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.