13 trenuri noi achiziționate de Metrorex pentru secțiunea Drumul Taberei-Eroilor
Veste mare pentru bucureșteni. Magistrata 5 va fi dată în funcțiune în acest an
Ultima Ora Social

Veste mare pentru bucureșteni. Magistrata 5 va fi dată în funcțiune în acest an

Magistrala 5 va fi gata până la finalul anului, iar firma Alstom, care asigură serviciile de mentenanţă la metrou, şi-a rezolvat neînţelegerile cu Metrorex, a declarat luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Cu constructorul vorbesc săptămânal, lucrează. Singura problemă este sistemul de automatizare. La sfârşitul lunii decembrie se va da în trafic, aşa cum ne-am luat ca angajament”, a spus Răzvan Cuc, după ce au apărut unele îndoieli asupra acestui subiect, în presă, legate de deschiderea traficului pe magistrala 5 de metrou.

Ministrul a mai afirmat că situaţia firmei care asigură mentenanţa metroului s-a remediat. „Problema s-a remediat, au fost discuţii cu firma respectivă. Plăţile se vor face”, a spus Răzvan Cuc.

Compania Alstom, furnizor de servicii de întreținere, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plățile nu vor fi făcute, firma urma să își reducă activitatea. Reprezentanții Metrorex și Alstom au stabilit că plata primei tranșe, de 25 milioane lei din datori să se facă în perioada imediat următoare, urmând că diferența să se plătească eșalonat până la sfârșitul anului, astfel încât circulația metroului să nu fie afectată, a anunţat Metrorex.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.