Veste extraordinară de la Vatican! A fost prins hoțul. FOTO 3
Externe Ultima Ora

Veste extraordinară de la Vatican! A fost prins hoțul. FOTO

Poliţiştii italieni au reuşit să-l prindă, după aproape două luni de la comiterea faptei, pe hoțul care a furat o fiolă cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea.

Hoțul este un bărbat în vârstă de 59 de ani, din oraşul Figline Valdarno, regiunea Toscana, relatează antena3.ro.

Anchetatorii au reuşit să-l identifice după înregistrările video ale camerelor amplasate în oraşul unde a fost comisă infracţiunea.

El era cunoscut poliţiştilor, având antecedente în furtul de obiecte de artă.

Veste extraordinară de la Vatican! A fost prins hoțul. FOTO 4

În urma percheziţiei la domiciliul suspectului, anchetatorii nu au găsit fiola şi presupun că aceasta a fost vândută pe piaţa neagră a colecţionarilor.

Sângele papei Ioan Paul al II-lea trebuia să ajungă în catedrala cu numele fostului suveran pontif

Fiola furată a ajuns la Spoleto după ce a fost donată catedralei din acest oraş de către arhiepiscopul din Cracovia, cardinalul Stanislaw Dziwisz.

Obiectul, numit relicvariu, era adăptostit doar temporar în catedrala din Spoleto și urma să fie trimis în octombrie la un nou lăcaș de cult ce poartă numele lui Ioan Paul al II-lea. Acest plan a fost însă dat peste cap de furt.

După incidentul din luna septembrie, arhiepiscopul Renato Boccardo, un colaborator apropiat al fostului papă în anii petrecuțil la Vatican, a făcut apel public la hoţ să înapoieze relicvariul bisericii şi credincioșilor dar acest îndemn n-a avut, la momentul respectiv, prea mult succes.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.