Veste devastatoare pentru români. Prețul gazelor va exploda în această iarnă 1
Ultima Ora Social

Veste devastatoare pentru români. Prețul gazelor va exploda în această iarnă

Preţul la BRM, pentru T1 2020, este de 25 de euro pe MWh, iar pentru bursele din Olanda şi Viena, cotaţiile sunt de aproximativ a 20 de euro pe MWh, de unde rezultă că gazele româneşti vor continua să fie mai scumpe şi în această iarnă cu circa 5 euro pe MWh, a declarat Aura Săbăduș, expert ICIS.

„Începând cu luna mai, preţul gazelor pe piaţa din România a fost mai mare decât cel de pe pieţele internaţionale cu 9 euro pe MWh, în medie. Până şi preţul reglementat, cel care se doreşte a fi mic, populist, a fost mai mare decât cel de pe bursele europene”, a afirmat aceasta.

Petre Stroe, directorul general al MET România Energy, spune că OUG 114 a dus la dispariţia unor cantităţi importante de gaze de pe piața liberă, ele înreptându-se spre cea captivă.

„Preţurile gazelor au crescut, de aici şi nevoia de importuri masive, acestea fiind competititve faţă de cele ale pieţei interne. Preţurile de pe piaţa gazelor naturale au o tendinţă de aşezare, mai ales din perspectiva exploatării unor rezerve din Marea Neagră. Până atunci, vom înregistra pusee de creştere, în funcţie de consum, care nu vor avea explicaţie”, a conchis acesta, conform mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.