Verdino lansează o gamă nouă de cârnați și chifteluțe plant-based, din proteină de mazăre 1
Social Ultima Ora

Verdino lansează o gamă nouă de cârnați și chifteluțe plant-based, din proteină de mazăre

Verdino Green Foods, primul și singurul producător român care oferă o alternativă sustenabilă la produsele din carne, pe bază de proteine de mazăre, a lansat o gamă nouă de cârnați și chifteluțe ca urmare a interesului din ce în ce mai crescut al consumatorilor români pentru alimente vegetale, dar și datorită creșterii exportului în țări precum  Spania, Olanda, Elveția și Serbia.

Astfel, compania ajunge la un portofoliu de 52 de produse vegane pe bază de proteine din mazăre, iar dezvoltarea lui continuă și in 2021.

Noua gamă vine cu șase tipuri de cârnați, fiecare din ei cu inserții de condimente și plante aromatice specifice bucătăriilor europene și orientale: Bratwurst și Bratwurst cu spanac, inspirați de bucătăria austriacă și germană, cârnăciori de mic-dejun – inspirați de gastronomia britanică, Merguez – cu condimente nord-africane, dar foarte populare și în Franța, cârnăciori Salsiccia, cu ierburi mediteraneene și cârnăciori de casă – cu condimentare românească, similară și cu gastronomia poloneză.

Alături de noua gamă de cârnați, Verdino Green Foods lansează și chifteluțe gata formate, așezate în matrița preformată și cheeseburgeri umpluți cu cuburi de cheddar, toate pe bază de proteină din mazăre.

Mazărea este considerată proteina viitorului pentru că în producția unui kilogram de mazăre se consumă cu 87% mai puțină apă și se emite cu 90% mai puțin CO2 decât în producția unui kilogram de carne.            Gama de produse Verdino poate fi găsită în majoritatea rețelelor de comerț modern, dar și online, pe www.verdinoshop.ro.

În plus, o serie de restaurante și pizzerii și-au creat meniu vegan pentru care Verdino este principal furnizor de materii prime cum ar fi: burgeri, mici, salam Pepperoni, alternativă la feta, la cârnăciori și la carne tocată.

            “Anul 2020 a reprezentat recunoașterea noastră în piață ca principalul jucător în categoria plant-based din România. Am reușit să penetrăm piața, astfel încât azi suntem prezenți în aproape toate rețelele comerțului modern, dar și HORECA.

Odată cu pandemia, consumatorii au început să conștientizeze efectele pozitive ale dietei flexitariene, una care încurajează consumul de alimente vegetale și o atitudine mai atentă, cu respect, față de resursele naturale.

Cei mai mulți dintre retaileri au înțeles că aceasta este direcția viitorului și au devenit mai receptivi față de produsele plant-based. Astfel, am decis să ne extindem portofoliul, oferind consumatorilor o paletă largă din care să poată alege.

Produsele Verdino întrunesc toate calitățile de gust ale consumatorilor noștri, sunt echilibrate caloric și reale surse de proteine și fibre.  Suntem prezenți acum în trei zone importante din magazine: fresh, ultra-fresh și congelate, gama Verdino ajungând la 52 de produse și nu ne oprim aici”, spune Eberhart Raducanu, CEO Verdino Green Foods

  Produsele Verdino vor ajunge în 2021 și în magazine din țări precum Marea Britanie și Germania, unde sunt semnate deja parteneriate cu distribuitori locali.

Conform unui studiu ING 2020, piața produselor alternative pe bază de plante din UE și Marea Britanie va depăși 7,5 miliarde de euro până în anul 2025, comparativ cu 4,4 miliarde de euro în 2019.

Există diferențe regionale în Europa în ceea ce privește consumul produselor plant based, Marea Britanie fiind cea mai dezvoltată piață, cu vânzări în retail de aproape un miliard de euro, fiind urmată de Franța și Germania. Consumul per capita este cel mai ridicat în Scandinavia și în Benelux.

Despre Verdino

Verdino este un brand românesc al companiei Verdino Green Foods din Mediaș și reprezintă viitorul,  producând alimente cu impact zero asupra planetei. Verdino vine ca alternativă vegetală la produsele cu carne folosind proteina de mazăre și uleiul de cocos. Gama de produse Verdino include burgeri, mici, carne tocata, parizer, cârnaciori, salam, crenwurști, branzeturi din ulei de cocos și specialități precum Mortadella cu fistic, Pepperoni ori Bacon.

Misiunea Verdino: calitate, sănătate, sustenabilitate.

Mai multe detalii despre produsele Verdino pe https://verdino.menu/.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.