Vaccinul Modena sosește în România. Cine are voie să se vaccineze 5
Social Ultima Ora

Vaccinul Modena sosește în România. Cine are voie să se vaccineze

Prima tranșă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, vor ajunge mâine la Institutul Național deCercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”.

Transportul este asigurat de firmaproducătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuiteîn centrele regionale și de vaccinare.

Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentuluiși a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniulmedicamentului de uz uman.

Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro,operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare detipul: produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectivproduse cu distribuție în „lanțul rece”

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentrupersoane cu vărsta de peste 18 ani.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii