UTIL. Sfaturi pentru o casă luminoasă. FOTO 5
Social Ultima Ora

UTIL. Sfaturi pentru o casă luminoasă. FOTO

Nu vezi prea clar prin geam? Și zici că nu ai probleme cu vederea? Hmmm, atunci înseamnă că nu folosești soluția potrivită de curățat geamuri!

Las’ că iți dezvăluim noi acum câteva trucuri de efect care te vor face să simți că te afli într-o casă nouă și muuuult mai luminoasă.

  1. Schimbă accentele de culori din camere

Modul în care este decorată casa îți influențează starea de spirit și buna dispoziție. O redecorare, în adevăratul sens al cuvântului, poate fi costisitoare și poate consuma foarte mult timp. Dar acest lucru nu înseamnă că nu poți face nişte schimbări mici dar semnificative, astfel încât să ți se pară că ești în cu totul alt cămin.

Una dintre cele mai simple modalități să faci asta este să schimbi accentele de culoare. Ce înseamnă? Nu-ți face griji, e ceva simplu și de efect.

Înseamnă să înlocuiești o cuvertură pe care o ai de mult timp pe pat sau pe canapea, să schimbi draperiile cu unele de altă culoare, să schimbi covorul sau pernuțele decorative de pe pat. Neapărat să introduci și câteva culori calde, pentru o senzație de confort, precum bej, portocaliu sau galben. Crede-ne, rezultatul final va fi wow!

UTIL. Sfaturi pentru o casă luminoasă. FOTO 6

  1. Adu lumina în casă prin geamuri mai curate

Cel mai probabil geamurile tale au urme vizibile de apă și de praf. Efectul geamurilor proaspăt curățate face cu adevărat minuni pentru lumina din casa ta. Ai grijă, însă, să alegi un produs de calitate care să aibă și efect anti-static, altfel munca ta s-ar putea să fie în zadar la scurt timp după ce ai terminat curățenia.

O variantă la îndemână și foarte bună la preț o oferă soluția Multisuprafeţe de la Asevi, care are și o formulă cu uscare rapidă care te va ajuta să ai geamuri de care să nu se lipească praful imediat după ce le-ai spălat.

UTIL. Sfaturi pentru o casă luminoasă. FOTO 7

  1. Inviorează-ţi casa cu câteva plante şi flori

Studiul unor cercetători de la Universitatea din Chungnam arată că interacțiunile cu plantele de interior au beneficii semnificative în a reduce stresul fizic și psihic pe care îl resimți. Așa că de ce nu ai cumpăra câteva plante noi în casă? Sau, dacă nu te simți pregătit/ă să ai grijă de ele, încearcă în fiecare săptămână să ai flori proaspete într-o vază. Eventual chiar foarte colorate. Garantăm că ți se va schimba starea în bine sau chiar foarte bine!

Te întrebi ce plante sunt potrivite pentru casa ta și unde le poți așeza? Lista celor mai indicate plante pentru dormitor și care te vor face și să dormi mai bine începe cu iasomia și lavanda, datorită efectului liniștitor pe care îl au asupra organismului. Tot în această categorie intră și gardenia, aloe vera sau valeriana. Alegerea este a ta în funcție de preferințe și mirosuri, bineînțeles!

Iar dacă știi că ești genul de persoană care (mai) uită de îngrijirea plantelor, alege-le pe cele care sunt cel mai ușor de întreținut. Plantele suculente sunt campioane la acest capitol – e suficient să le așezi la lumină și să le uzi cam o dată pe săptămână.

Anthuriumul (floarea flamingo) și Spatifilium (crinul păcii) sunt alte două plante de ghiveci care arată deosebit de frumos și care nu au nevoie de multă atenție din partea ta.

Cam acestea ar fi cele mai simple trucuri cu care iți poți împrospăta casa. Ce zici, le vei pune în practică? Până la urmă, dacă noi ne schimbăm hainele atunci când vine un nou anotimp, de ce nu ar face la fel și căsuța ta?

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.