PSD-ist de frunte, condamnat pentru furt
Ultima Ora Justiție

USR apel către Avocatul Poporului. Să se autosesizeze după violențele de la mitingul Diasporei

USR apel către Avocatul Poporului. Să se autosesizeze după violențele de la mitingul Diasporei

USR solicită public ca Avocatul Poporului să se autosesizeze după violenţele de la mitingul diasporei

”USR solicită public ca Avocatul Poporului să se autosesizeze cu privire la evenimentele de o violenţă fără precedent din data de 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice. (Cap. 1, Art. 1, Legea nr. 35/13 martie 1997)

La mitingul din 10 august s-au folosit grenade cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor paşnici. Nu a contat că sunt copii, bătrâni, femei însărcinate. Jandarmeria nu a extras din mulţime zecile de persoane care instigau la violenţă. În schimb, jandarmii au bătut persoane paşnice care stăteau cu mâinile sus. Sunt mii de înregistrări cu actele violente ale acestora şi mii de relatări publice ale evenimentelor făcute de cei aflaţi la protest.

În aceste condiţii, Avocatul Poporului are obligaţia de a declanşa o anchetă cu privire la abuzurile comise de Jandarmerie în timpul mitingului.

Conform unei informări ISU Bucureşti 440 de persoane au primit îngrijiri medicale în timpul protestului, iar 65 de persoane au fost transportate la spital.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro USR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.