Urs în zona unui restaurant din Băile Tușnad. Jandarmii au intervenit 1
Ultima Ora Social

Urs în zona unui restaurant din Băile Tușnad. Jandarmii au intervenit

Jandarmii harghiteni au îndepărtat, în noaptea de luni spre marţi, un urs care îşi făcuse apariţia în zona unui restaurant din staţiunea Băile Tuşnad, locuitorii din zonă fiind avertizaţi de pericol printr-un mesaj Ro-Alert transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, în timpul nopţii, un bărbat a semnalat la numărul de urgenţă 112 că în zona unui restaurant din staţiune se află un urs.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de Jandarmerie care a alungat ursul în pădure.Jandarmii au rămas pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că animalul nu revine.

Luni seara, jandarmii au fost chemaţi şi în municipiul Odorheiu Secuiesc, după ce un urs a intrat în gospodăria unui cetăţean.

Până la sosirea echipajului de intervenţie, animalul a părăsit zona, forţele de ordine, cărora li s-a alăturat poliţiştii locali şi un vânător autorizat, monitorizând mai mult timp locul respectiv, pentru ca ursul să nu reapară, în căutare de hrană.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.