Un utilaj agricol a scos la suprafață o bombă de aviație din cel de-al Doilea Război Mondial
Ultima Ora Social

Un utilaj agricol a scos la suprafață o bombă de aviație din cel de-al Doilea Război Mondial

O bombă de aviație din cel de al Doilea Război Mondial a fost găsită de câțiva agricultori gălățeni pe un câmp din apropierea satului Frunzeasca. Pirotehniștii au izolat zona și spun că localnicii au avut noroc deoarece bomba are două focoase armate și putea exploda la atingere.

Bomba are greutatea de 100 de kilograme și a fost descoperită pe un câmp din comuna gălățeană Munteni.

Specialiștii ISU spun că persoanele care au descoperit proiectilul de aviație au avut noroc deoarece bomba este concepută să explodeze la orice atingere. Pirotehniștii au decis să izoleze zona până miercuri, când vor ridica bomba rămasă din al Doilea Război Mondial. Proiectilul va fi distrus pe un câmp din vecinătate, au anunțat pirotehniștii.

„A fost descoperită pe un câmp de câțiva localnici în timp ce făceau munci agricole. A fost pericol de explozie, ei au trecut cu un utilaj pe lângă bombă, putea să explodeze. Va fi mutată și distrusă pentru că în locul în care a fost descoperită nu se poate, în zonă este o linie de înaltă tensiune. La 400 de metri este și o fermă. Este o bombă exploziv-brizantă americană tip Demo de 250lb, 876 cm fără ampenaj și 100 kg greutate totală, 50 kg fiind încărcătura de exploziv. Are două focoase armate și putea exploda la atingere, așa a fost concepută. Este din al Doilea Război Mondial, a fost aruncată din avion și nu a explodat pentru că, probabil, a căzut în apă”, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

O echipă de jandarmi va rămâne la fața locului până în momentul în care pirotehniștii vor lua bomba de pe câmp pentru a o distruge.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.