Un profesor care a agresat un elev, condamnat la 9 luni de închisoare 1
Ultima Ora Social

Un profesor care a agresat un elev, condamnat la 9 luni de închisoare

Un profesor de geografie de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Magheru din municipiul Caracal, care ar fi bruscat un elev anul trecut, a fost condamnat, pe fond, pentru purtare abuzivă la nouă luni de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Caracal.

Hotărârea instanţei din Caracal poate fi atacată cu apel şi până la o soluţie definitivă profesorul îşi poate desfăşura în continuare activitatea la catedră. În urmă cu trei ani profesorul a avut un conflict şi cu directoarea şcolii, căreia trebuie să-i plătească 2.500 lei daune morale. Acelaşi profesor ar avea şi mai multe sancţiuni disciplinare pentru alte situaţii decât cazul în care a fost condamnat în primă instanţă.

În soluţia pronunţată de Judecătoria Caracal, în dosarul în cadre profesorul este inculpat pentru purtare abuzivă, se arată că „(…) stabileşte inculpatului C.I, pedeapsa de 9 luni închisoare (…) amână aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, (…) care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii”.

Anul trecut, în luna octombrie, profesorul ar fi bruscat un elev căruia i-ar fi spart buza. În urma incidentului profesorul a fost pus sub control judiciar şi apoi trimis în judecată pentru purtare abuzivă. După ce a fost pus sub control judiciar profesorul a avut interdicţia de a profesa timp de circa o lună, iar în decembrie 2018 instanţa i-a ridicat această interdicţie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.