Un pompier face senzație în atletism! Vrea să ajungă la Tokyo 5
Ultima Ora Breaking News Social Sport

Un pompier face senzație în atletism! Vrea să ajungă la Tokyo

Angajat la ISU București Ilfov, timp de doi ani Răzvan Roman s-a luptat să stingă incendiile, iar acum este cel mai bun din România la decatlon.

Legitimat în prezent la CS Dinamo București, atletul este dublu medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice. Răzvan Roman își amintește cu plăcere de perioada în care era chemat  de urgență la intervenții.

 „Eu am început atletismul și apoi m-am angajat la ISU București Ilfov, la Pompieri. O perioadă am lucrat acolo, am alternat intervențiile cu antrenamentele.

A fost o perioadă interesantă, trebuia să profit de fiecare timp de odihnă, dar am învățat multe. Sportul te învață să te obișnuiești cu stresul, cu situațiile în care trebuie să reacționezi.

Un pompier face senzație în atletism! Vrea să ajungă la Tokyo 6

Eram cel mai folosit la intervenții, că știau băieții că făceam sport și profitau, a fost foarte frumos. Acum sunt sportiv la Dinamo și îmi dedic tot timpul acestui sport minunat.

Anul acesta mi-aș dori să mă apropii cât mai mult de recordul național la heptatlon și îmi doresc să fac un personal best la decatlon” – Răzvan Roman, campion național la decatlon.

 

Rareș Toader, la 50 cm de baremul pentru Tokyo

A fost portar de fotbal în copilărie dar s-a reorientat către atletism, iar acum e aproape de îndeplinirea baremului pentru Tokyo în proba de aruncarea greutății. Legitimat la CSM Ploiești și aflat în primul an de seniorat, Rareș Toader (22 de ani) a aruncat 20,60m la chiar prima etapă a campionatului național și și-a egalat astfel cea mai bună performanță. Vicecampion olimpic de tineret în 2014, la Nanjing (China), atletul mai are nevoie de 50 cm pentru a se califica la Jocurile Olimpice.

Un pompier face senzație în atletism! Vrea să ajungă la Tokyo 7

„M-am simțit într-o formă sportivă extraordinară, sunt fericit pentru acest rezultat, este doar a doua competiție din sezon. Simt că o să vină un rezultat foarte mare, trebuie să concurez și să prind vârful de formă acolo unde trebuie.

În antrenament am reușit să îmi fac baremul pentru Olimpiadă, este doar o chestiune de timp ca să demonstrez și în concurs. Primul obiectiv sunt Campionatele Mondiale de sală, din martie, Jocurile Olimpice și Campionatele Europene în aer liber.

Sper ca anul acesta să vină și medalia, măcar la una dintre cele trei competiții” – Rareș Toader, campion național de tineret la aruncarea greutății.

Cinci atleți români sunt calificați în acest moment la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Florentina Iușco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.