Apelul tinerei care a sunat la 112 și a spus că este sechestrată în București a fost fals
Românii sunt speriați. Un gălățean a sunat la 112, după ce fetița sa nu a ajuns de la școală
Ultima Ora Justiție Social

Un nou răspuns la 112 șochează România. ”Nu avem echipaj”

Conducerea IPJ Constanța a dispus, vineri, verificări, după ce un bărbat a acuzat faptul că polițistul care a preluat apelul său la 112 i-a spus că nu are echipaj disponibil și i-a recomdandat să facă poze, pe care să le ducă a doua zi la Poliție.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, verificările vizează modul în care a fost gestionat apelul. „Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a dispus verificări, prin Biroul Control Intern. Ofițerii acestei structuri desfășoară, în prezent, activități specifice în vederea stabilirii modului în care a fost gestionat apelul. La finalul acestora, vor fi luate măsurile legale ce se impun”, se arată în comunicat.

Polițiștii constănțeni susțin că apelul a fost primit vineri noaptea, la ora 4.15, de la un bărbat, șofer de taxi, care a sesizat faptul că ar fi urmărit două persoane, pe raza localității Vadu, care ar fi fugit fără să plătească cursa.

„Polițiștii au luat legătura telefonică cu apelantul, pentru a cere mai multe detalii în legătură cu împrejurările și locația în care se află. Bărbatul le-a declarat polițiștilor faptul că cei doi, imediat ce ar fi ajuns la destinație, ar fi părăsit taxiul pe care îl conducea, fără să plătească valoarea cursei, iar ulterior s-au urcat într-un autoturism, cu care au părăsit zona. Bărbatul în cauză i-ar fi urmărit cu taxiul până pe un câmp, unde cei doi ar fi abandonat autoturismul, după care a sunat la 112, relatând cele întâmplate, totodată afirmând că are suspiciunea cum că cei doi s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice”, se mai spune în comunicatul IPJ Constanța.

Potrivit polițiștilor, apelantul a spus că se va prezenta în cursul zilei de vineri la postul de poliție, pentru a depune plângere, însă nu a făcut-o.

Bărbatul care a sunat la 112 a povestit, pe pagina lui de Facebook, că doi copii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, circulau cu o mașină cu peste 100 de km/h.

„Era să ne tamponăm la o intersecție, am reușit să mă țin după ei și să-i opresc (pentru că li s-a oprit motorul mașinii din care ieșea și fum, ulei încins și apa fiebea) și am descoperit doi copii băuți morți și fumați cred, care erau în mijlocul unei petreceri! Unul din ei a fugit în curtea unui consătean, care a ieșit la 3 dimineața cu furca în stradă, că un străin îi trăgea de geamuri, l-am calmat și i-am povestit situația cu cei doi copii… Jumătate din sat era treaz și pe stradă de isprava copiilor și de zgomotul mașinii…”, a scris bărbatul.

Acesta a sunat la 112. „Le-am povestit celor de la Poliție că am avut conflicte verbale cu ei, dar erau agresivi și băuți și nu am avut chef să isc vreo bătaie pe acolo. Și răspunsul a fost magnific: Poliția Orașului Năvodari: <Nu avem niciun echipaj în zona Vadu și nici pe cineva disponibil acum să vină la dumneavoastră! Faceți poze la mașină și duceți-vă mâine la Năvodari și depuneți reclamație la Poliție!”, a povestit bărbatul pe rețeaua de socializare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.