Un membru al delegației președintelui Braziliei a fost prins în Spania cu 39 de kg de cocaină la el și arestat 1
Ultima Ora Externe

Un membru al delegației președintelui Braziliei a fost prins în Spania cu 39 de kg de cocaină la el și arestat

Poliția din Spania a arestat un membru al Forțelor Aeriene ale Braziliei care avea asupra să trei pungi pline de cocaină într-un avion militar ce aterizase la Sevilia, cu câteva ore înainte că președintele brazilian Jair Bolsonaro să ajungă în orașul din regiunea Andaluzia, că parte a călătoriei sale în Japonia pentru summit-ul G20.

Forțele Aeriene ale Braziliei au informat într-un comunicat că bărbatul a fost arestat fiind suspectat de trafic de droguri, iar cazul este investigat și de poliția militară a țării, relatează Reuters.

O sursă din poliția spaniolă a declarat pentru Reuters că ofițerii au găsit 39 de kilograme de cocaină asupra bărbatului în bagajele sale, care au fost verificate cât avionul aștepta pentru a-și continuă apoi călătoria în Japonia.

Suspectul făcea parte din delegația președintelui Bolsonaro care mergea în Japonia pentru summit-ul G20, a precizat vicepreședintele brazilian Hamilton Mourao.

„Evident, având în vedere cantitatea de droguri asupra să, nu le-a cumpărat pe stradă și le-a adus, nu? Transporta pentru altcineva”, a declarat Mourao.În programul oficial al lui Bolsonaro era trecută o oprire în Sevilia, însă într-o versiune nouă Lisabona ia locul orașului spaniol.

Într-o postare pe Twitter, Bolsonaro a precizat că a fost informat de incident de ministrul Apărării și că a ordonat „o cooperare imediată cu poliția spaniolă”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.