JAF! Guvernul, cu MAFIA LEMNULUI în buzunar, a distrus rezervațiile naționale ale României
Un angajat al Gărzii forestiere a intrat în greva foamei. Lista de revendicări
Ultima Ora Social

Un angajat al Gărzii forestiere a intrat în greva foamei. Lista de revendicări

Un angajat al Gărzii forestiere din Brașov a intrat în greva foamei, vineri, pentru a atrage atenția asupra condițiilor în care lucrează silvicultorii din România. Bărbatul, care lucrează de șapte ani în sistem spune că este foarte greu să-și desfășoare activitatea fără arme și dotări.

Florin Nan este angajat al Gărzii forestiere din Brașov de șapte ani și a intrat vineri în greva foamei, pentru 24 de ore, încercând să tragă un semnal de alarmă legat de condițiile în care lucrează silvicultorii din România.

„Am decis să intru în greva foamei pentru că este foarte greu sau aproape imposibil să ne desfășurăm activitatea în condițiile în care o facem acum”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Nan.

Acesta a făcut și o listă de revendicări despre care spune că sunt niște prevederi legale care nu sunt puse în aplicare de foarte mulți ani.

Pe lista silvicultorului sunt menționate lipsa armelor de foc letale, a uniformelor și echipamentelor, a mașinilor, a stațiilor de emisie recepție, a dronelor și a vaccinurilor anticăpușe. Totodată, angajatul Gărzii Forestiere Brașov cere acordoarea sporului de risc.

„Cu Dumnezeu înainte, cu ce să mergem, cu pixul și cu legitimația”, a răspuns Florin Nan, când a fost intrebat cu ce intervin în acest moment.

El compară silvicultorii cu militarii.

„După Armata României, deocamdată silviculorii au cei mai mulți eroi. Cu mențiunea că în armată merg în război, în Afganistan. Noi avem colegi morți pe timp de pace. Și nimeni nu spune nimic despre treaba asta. Toată lumea – politica struțului, a capului în pământ, să nu deranjăm. Pe cine să mai deranjăm? Au ajuns să apere pădurile, în percepția opiniei publice, datorită campaniilor de fake news la care sunt supuși oamenii de ani de zile, au ajuns să salveze și să apere pădurile ONG-urile, nu silvicultorii care sunt zi de zi în păduri de 100 și ceva de ani”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Nan.

Acesta menționează că în ultima lună doi silvicultori și-au pierdut viața încercând să apere pădurile.

„Un caz într-o viață e enorm, pentru că oamenii ăștia au plecat să își facă datoria, să apere pădurea. E al doilea caz într-o lună. Sunt șase pădurari morți până în momentul de față. Sunt peste 650 de silvicultori cu răni grave și deosebit de grave. Nu spune nimeni o vorbă despre oamenii ăștia. Și dacă nu moare omul și ajunge să stea într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții lui, e bine? Mergând să apere pădurea. Pentru ce, pentru că legea nu e pusă în aplicare? Pentru că nu avem arme, nu avem dotări?”, a spus Florin Nan.

Angajat al Gărzii Forestiere din Brașov de șapte ani, Florin Nan consideră că ceea ce se întâmplă este „o crimă cu premeditare”.

„Un pădurar are 400 de euro pe lună, trebuie să păzească între 400 și 1.000 și ceva de hectare de pădure și trebuie să folosescă hainele lui, mașina lui, motorina lui. De unde toate astea? Și are și el familie acasă, care îl așteaptă să le dea ceva de mâncare. Vi se pare normal cu 20 de milioane să păzești 1.000 de hectare de pădure, în condițiile în care nu ai mașină, nu ai motorină, nu ai arme, nu ai nimic? Nu vi se pare că e crimă cu premeditare? Ca să vină după aceea un val de fake news și să arate că ONG-urile salvează pădurile, oameni care nu au studiat pădurea în viața lor o secundă”, a mai spus Florin Nan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.