Guvernul mai ciupește un ban de la cetățena: Sticle și borcane
Ultima Ora Social

ULUITOR. Sucuri expirate reetichetate și ambalaje de ciocolată „pictate” manual

ULUITOR. Sucuri expirate reetichetate și ambalaje de ciocolată „pictate” manual

Sucuri expirate, reetichetate pentru a ascunde deficiența, ambalaje de ciocolată „pictate” manual pentru a nu se vedea promoția sau produse din cafea, în care era doar aromă, au fost descoperite de inspectorii OPC în magazine din Constanța, aceștia dorind să ceară suspendarea activității, conform mediafax.ro

Potrivit șefului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, comisarii de la Protecția Consumatorului au făcut, marți, un control la cele patru unități din Constanța ale unui lanț de magazine, după ce au observat sucuri „fresh” de portocale, reetichetate, care erau, de fapt, expirate.

Constantinescu a spus că au fost descoperite multe abateri, între care promoții expirate, traduceri incomplete, informaţii înșelătoare, ori lipsa informațiilor cerute de actele normative în vigoare, plus deficiențe majore la raionul de legume-fructe.

„Au fost descoperite produse gen cafea doar cu aromă, sosuri “de”, dar care conțin numai arome, înlocuiri de etichete etc. (…) Este de menționat faptul că în timpul controlului s-a încercat <remedierea> unor deficiente, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi o ciocolata ambalată, <pictată manual>, încercând să acopere astfel o promoție expirată”, a declarat Horia Constantinescu.

Șeful CJPC Constanța a precizat că reprezentanții celor patru magazine aparținând aceluiași lanț de supermarket-uri au fost invitați la sediul OCP, deoarece „abaterile constatate sunt, în mare majoritate repetate”, afirmând că ar putea solicita închiderea acestora până la un an.

„Având în vedere cele constatate, CJPC Constanța, analizează oportunitatea solicitării către Regională a unei decizii de suspendare a activității pentru o perioada de la 6 la 12 luni”, a mai declarat Horia Constantinescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.