Uluitor: Specialiștii spun că Dincă minte în legătură cu incinerarea Alexandrei 3
Ultima oră. Cât cer daune morale rudele Luizei
Ultima Ora Justiție

Uluitor: Specialiștii spun că Dincă minte în legătură cu incinerarea Alexandrei

Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit modul în care Gheorghe Dincă a reușit să o incinereze pe Alexandra Macesanu. El ar folosit o combinație de vaselină cu carbid. Chimistul Claudiu Fleaca a declarat că „nu am mai auzit de o astfel de combinație”.

Uluitor: Specialiștii spun că Dincă minte în legătură cu incinerarea Alexandrei 4

Gheorghe Dincă ar fi ars cadavrul fetei joi, 25 iulie, după orele 13:00 – 14:00, după ce ar fi ucis-o și s-ar fi întors din oraș unde i-a aruncat telefonul și cartelă, au declarat pentru G4media surse din anchetă. Procesul de ardere ar fi durat 5 – 6 ore, până spre seară. După ce ar fi ars țesuturile, Dincă ar fi pus vaselină pe oase că să ardă mai repede.

Dincă le-ar fi declarat anchetatorilor că a amestecat vaselină cu pastile de carbid pentru a arde oasele în arzătorul improvizat într-un butoi din curte. Din acest amestec de vaselină și carbid, specialiștii  susțîn că a rezultat un mediu oxiacetilenic, de natură să dezvolte temperaturi superioare, în jur de 1000 de grade.

Claudiu Fleaca, inginer chimist la Institutul de la Măgurele, a declarat că este plauzibil că suspectul să fi folosit vaselină pentru arderea oaselor.

”Grăsimile ard foarte bine. Putea să pună și carbid, însă în combinație cu apă. Și depinde foarte mult de aeraj, de oxigen. În condiții optime, carbidul cu apă propagă acetilena și se poate obține o temperatura de 3000 de grade. Dar mă îndoiesc că, în acele condiții, a obținut o astfel de temperatura.

Plus că există riscul să explodeze. Dacă, într-adevăr, a folosit carbid, deși nu am mai auzit de o astfel de combinație de carbid cu vaselină până acum, putea să pună puțînă apă că să ardă, să nu explodeze sau să bubuie. Pentru că presupun că nu voia să facă zgomot”, a spus chimistul.

Gheorghe Ionel, fostul director al Crematoriului Vitan-Bârzești infirmă varianta incinerării.

”Nu se poate așa ceva, este exclus. Un corp se arde la 1.500 de grade timp de o oră și jumătate, cel puțin. Iese un fum negru și se emană un miros îngrozitor, persistent. Dacă ar fi ars un om acolo, ar fi mirosit și acum în toată zona. Teoria incinerării este aruncată în față pentru a închide cazul fără cadavru. Vor să acopere o afacere cu prostituție, unde sunt implicați oameni grei ai sistemului”, a declarat pentru NewsTeam Gheorghe Ionel.

Menționăm că a apărut o informație public, nerevendicată oficial d eanchetatori, conform căreia doi veciniar fi văzut fumul incinerării și ar fi sințit miros d egrătar. Menționăm că mirosul degajat de uncadavru incinerat nu este de ”grătar” ci o duhoare îngrozitoare.

De asemenea, DIICOT ar fi lansat o informație ciudată conform căreia IML a confirmat că în butoi s-a găsit amprenta genetică a Alexandrei. În mod straniu, IML nu a dat niciun comunicat. ”Analizele genetice vor fi gata la mijlocul săptămânii viitoare”, a spus, ferm, Vladimir Beliș, fostul director al Institutului de Medicină Legală (IML).

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.