ULUITOR. Procesul Colectiv rămâne în AER, după 3 ani de la TRAGEDIE
Ultima Ora Justiție

ULUITOR. Procesul Colectiv rămâne în AER, după 3 ani de la TRAGEDIE

ULUITOR. Procesul Colectiv rămâne în AER, după 3 ani de la TRAGEDIE

Un nou termen în procesul Colectiv a  fost stabilit pentru luni, urmând ca un judecător al Tribunalului București să preia cauza după pensionarea celui care judeca dosarul. Deși au trecut aproape trei ani de la incendiu, în justiție s-au făcut pași mărunți pentru găsirea vinovaților.

Incendiul din club a izbucnit în seara de 30 octombrie 2015 și a provocat 64 de decese. Alte 146 de persoane au fost rănite. În iulie 2017, unul dintre supraviețuitori s-a sinucis, numărul deceselor ajungând la 65.

După tragedie, au fost deschise mai multe anchete, prima fiind cea în care sunt cercetați patronii clubului și ai firmei de artificii. O a doua ancheta s-a referit la avizele primite de local, fiind cercetat funcționari de la Primăria Sectorului 4, printre care și fostul edil Cristian Popescu Piedone. Un alt dosar vizează doi pompieri care au avut în atribuții verificarea clubului.

Anchetele au fost conexate într-un singur dosar după trimiterea în judecată, însă magistratul care avea cauza spre soluționare, Valeriu Mihail Terceanu, s-a pensionat începând cu 3 septembrie.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii